The great library

    

Serie: The great library (fem bøker)

Forfatter: Rachel Caine

Knowledge is power.

Utgangspunktet for serien er at biblioteket i Alexandria aldri brente ned. En tanke som gjorde meg nysgjerrig og nå har jeg lest alle bøkene.

Hovedpersonen i de tre første bøkene er Jess Brightwell. Han er sønn av en mann som driver med lyssky forretninger; boksmugling av sjeldne og originale bøker. For i denne verden er det biblioteket som har samlet og tatt vare på all kunnskapen i bøker og det er de som sitter på alle originalene. Ja, bortsett fra alle bøkene som sirkulerer på det svarte markedet.

De to siste bøkene i serien har flere av karakterene som fortellerstemmer. Veldig praktisk fordi de en god stund er på ulike steder.

Jeg elsker denne serien på grunn av vennskapene og for kjærligheten til kunnskap, læring og bøker.

For min del sluttet dessuten serien på et helt supert sted. Den føles avsluttet, men det er også muligheter til å tenke seg videre gang for karakterene i bøkene. Med andre ord: avslutningen er både lukket og åpen på samme tid. Kan innrømme at jeg ikke har kommet over mange andre serier jeg tenker det samme om.

Det er mye som skjer i alle bøkene, mye action, mange dårlige personer, men også bra personer. Det er glede, sorg, vennskap, kjærlighet, svik, sjalusi og uvennskap. I løpet av siste boken blir det stadig vanskligere å puste, men det er også heiarop på gang fordi mange får som de fortjener på ulikt vis.

En serie jeg kommer til å lese igjen bare fordi jeg vil stå i det å ha tro på det gode i mennesker, på utvikling og fremskritt, på bøker og kunnskap og deling av denne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..