Scarlett

Tittel: Scarlett

Forfatter: Alexandra Ripley

Jeg har nettopp lest, og likt, Tatt av vinden av Margaret Mitchell. Dermed var jeg veldig spent på om jeg kom til å like oppfølgeren som er skrevet av en helt annen forfatter.

Scarlett er omtrent like lang som Tatt av vinden og det var helt greit for min del. Jeg koste meg masse med denne boken også. For min del følte jeg at skrivestilen passet godt og jeg tenkte ikke nevneverdig over at det var en annen forfatter. Heldigvis.

Denne boken starter der forrige bok slutter. Scarlett har mye som skjer og selv om hun er nå en viljesterk ung dame, er hun likevel også fremdeles bortskjemt. Hun har en egen evne til å få ting som hun ønsker og innser etterhvert at hun kan ta vare på seg selv. Hun jager hele tiden etter penger og tilhørighet, men står likevel alene og på egne ben.

Noen ganger lurer jeg på om hun har utviklet seg i det hele tatt, mens andre ganger er det ingen tvil om at hun har vokst som person. Hun er en levende selvmotsigelse og etterhvert får folk respekt for henne.

Til tross for alle de ulike hindrene og vanskelighetene hun går gjennom, er hun seg selv lik. Noen ganger føles det som om utviklingen hennes er et steg frem og to tilbake. Hun har uansett noen konstanter ved seg som gjør henne til en karakter jeg kan respektere selv om hun er både irriterende og frustrerende veldig ofte. Hun er ikke redd for å jobbe hardt eller mye og forventer det samme av andre. Hun har ikke noe til overs for de som forventer at andre skal ta vare på dem, men likevel tar hun automatisk vare på de nærmeste der hun kan og tar det for gitt at det bare er sånt en gjør.

Totalt sett likte jeg denne boken veldig godt og flere ganger lo jeg godt. Er ikke sikker på om det var meningen at den skulle være så humoristisk, men for meg så var det en god del humor i boken som kom fra Scarlett.

Både denne boken og Tatt av vinden er bøker jeg absolutt vil lese igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..