I skyggen av stråleglansen

Tittel: I skyggen av stråleglansen

Forfatter: Jan-Erik James Knudsen

*Leseeksemplar fra Liv forlag*

Jeg har endelig begynt å lese litt krim igjen, men en murstein på hele 587 sider var kanskje litt ambisiøst? Ikke egentlig. Språket i boken hadde en god flyt, selv om jeg enkelte ganger kanskje syns det blitt mye beskrivelser.

Hvilke veier i Belfast karakteren kjørte var kanskje ikke så interessant for meg; men i det tilfelle ville mye vært gjort ved å ha et kart så jeg kunne følge kjøreruten.

Kapitlene var ofte korte, noe jeg fant ut at jeg likte siden boken var så tykk. Det var også flere karakterer jeg ville kalt for hovedpersoner, men det var utrolig enkelt å følge med på hvem som hadde synsvinkelen. I mange bøker sliter jeg med å vite hvem fortelleren er til enhver tid, men i denne boken var det noe med stilen som gjorde det lett å holde det på det rene.

En fascinerende historie som stort sett hold til i Irland etter en liten start i Oslo. Noen steder ble det litt mange tråder for meg og litt stort persongalleri, men heldigvis var det en oversikt bakerst i boka over karakterene og noen ordforklaringer. Så det var bare akkurat i starten jeg tenkte på det (før jeg så oversikten bakerst i boka).

I starten av boken ønsket jeg at det hadde gått litt raskere med litt mindre forklaringer, men det kan ha å gjøre med at jeg fort blir utålmodig i starten av bøker.

Historien var godt bygd opp, men jeg savnet litt i slutten av boken. Noe mer utfyllende i forhold til løsningen kunne jeg satt pris på.

Selv om jeg likte de korte kapitlene gjorde det også at historien enkelte steder føltes litt oppkuttet. På den annen side gjorde det at vi hele tiden fulgte samme tidslinje hele veien, noe som i alle fall gjør det lettere for min del å følge historien.

Jeg skulle gjerne sett enda litt strammere regi, spesielt med alle beskrivelsene i starten av boka som jeg syns det ble litt mye av.

Totalt sett var det en god thriller etter min mening.

En kommentar om “I skyggen av stråleglansen

  1. Hei Kjersti. Hyggelig at du plasserer I skyggen av stråleglansen i kategorien god thriller. Du har rett i at boka er bredt bygget opp (mine ord); jeg har ønsket å spenne opp et bredt lerret og ikke ha cliffhangere hele veien, slik som i mer actiondrevede thrillere. Jeg var klar over at denne boka ville kreve litt tålmodighet av leseren, men håpet – og håper – at oppbyggingen av karakterene, språket og dialogene også kunne tilføre historien tyngde og interesse. Takk for at du tok deg tid til å lese! Ps. Jeg håper det ikke var du som skrev at du leste i reklamepausene på Norway Chess.😎 Vh Jan-Erik James Knudsen

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..