Falle til jorden

Tittel: Falle til jorden (org. Falling to earth)

Forfatter: Kate Southwood. Oversatt av Pål F. Breivik.

En historisk roman fra 1925 om en tornado og hvordan livet endrer seg for en familie i byen Marah i USA.

Tornadoen i denne boken var virkelig; det var en av de verste tornadoene i USA’s historie. Selv om tornadoen spiller en stor rolle, er det menneskene som er viktige. Alt de mister og hvordan de håndterer det.

Familien vi følger i boka er familien Graves. Far, mor, tre barn og moren til far i familien. Han driver en trelasthandel og lagde stormkjeller til huset de bor i når det ble bygd. I den lille byen mister alle noen når tornadoen feier gjennom byen, alle bortsett fra familien Graves.

Tornadoen feide over byen de bor i, men huset til familien Graves, alle familiemedlemmene og trelasthandelen de eier unnslapp vindens herjinger.

Skylden familien føler over å ikke ha mistet noe, misunnelsen til alle de andre som har mistet noe; begge delene er til å ta og føle på gjennom hele boken. En skulle kanskje tro at folk ville klare å oppføre seg, men de står sammen i sorgen over alt de har mistet og familien Graves kan ikke være en del av resten av samfunnet lenger fordi de har fremdeles alt.

Sympatien og medfølelsen jeg fikk med familien mens jeg leste boka, fortvilelsen deres når de gjorde så godt de kunne, men likevel ble utstøtt, sitter i meg lenge etter jeg har lest den ut. Forståelse for hvorfor de til slutt tok valget de gjorde er fullt tilstede, om enn med en bitter undertone. En kan lett bli forbauset og irritert på de andre menneskene i Marah, men på sett og vis så underlig forståelig at det blir som det blir.

En godt skrevet bok, men jeg skulle ønske de hadde korrekturlest litt mer før de gav den ut fordi det var en del tegnsettingsfeil som dro meg ut fra historien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..