The girl in the tower

Tittel: The girl in the tower (Winternight trilogy #2)

Forfatter: Katherine Arden

Wow, jeg har endelig lest bok to i en trilogi. Det i seg selv er ganske imponerende med tanke på hvor ofte jeg bare kommer til bok en i serier.

Denne boka var også wow fordi den hadde en intensitet som gjorde at jeg ikke klarte å legge den fra meg.

Siden det ikke var så lenge siden jeg leste første bok i trilogien (les om det her), husket jeg mange av karakterene. I starten av denne boka savnet jeg Vasya fordi vi startet med broren hennes. Noe som nesten gjorde meg litt forvirret i starten fordi jeg hadde gledet meg til å lese mer av Vasyas reise.

For min del startet denne boka litt sakte, men det var mest fordi jeg forventet en litt annen start enn det jeg fikk. Det ble fort mye spenning, noe av det heseblesende, men på en utrolig god måte. Det var forventninger fra samfunnet og det var familie og magi. Alt iblandet gammel russisk folklore. En folklore jeg ikke kjenner til, men som jeg absolutt blir veldig nysgjerrig på og får lyst til å lære mer om.

Gjennom hele boka er det et underliggende element om at det er noe som ikke blir sagt, noe som gjør at jeg ikke stoler på alle karakterene og som etterhvert også begynner å gjøre noen av hovedpersonene mistenkelige. Den underliggende informasjonen som ikke uttales utgjør mye av intensiteten for min del.

Jeg blir hele tiden sittende å tenke over spådommen fra første bok, og ikke minst hva alle domovoi, chyerti, dvorovoi og andre mener når de sier en del ting. Måten de ble spunnet inn i historien på, og hvordan alle folkene forholdt seg til den typen ting var veldig fascinerende.

Rett og slett elsket jeg denne boken også! Ofte syns jeg bok to i en trilogi har «midtboksyndromet», men det merket jeg ikke noe til her.

En kommentar om “The girl in the tower

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..