Sadie

Tittel: Sadie

Forfatter: Courtney Summers

Jeg hadde hørt mye om denne boken og etter å ha lest den tror jeg på de som sier at lydboken har en ekstra dimensjon på grunn av måten historien er bygd opp. Som vanlig leste jeg papirboken fordi det er favorittformatet mitt når jeg leser bøker.

Tittelen på boken er også navnet på hovedpersonen i fortellingen. Sadie har alltid følt seg litt som en mor for sin lillesøster Mattie. Moren deres, Claire, var ikke alltid det beste forbildet og når hun en dag bare virker til å forsvinne, er Mattie utrøstelig. Alt dette, og at Mattie blir funnet drept og at Sadie forsvinner er starten av boken.

Vi følger historien fra to perspektiver; Sadies egen historie og radioreporteren West McCray som lager en podcast for å følge i fotsporene til Sadie for å prøve å spore henne opp. Jenter forsvinner fra små steder i USA hele tiden og ikke alle dukker opp igjen.

Det er en uhyggelig historie som utspiller seg på sidene i boken, og det å vite at podcasten foregår en god stund etter at Sadie forsvinner gjøre det hele nesten værre. På en god måte; fortellingen er godt fortalt i en medrivende stil.

Selv brukte jeg litt tid å på komme inn i historien (sannsynligvis også fordi jeg samtidig leste en annen bok…), men når jeg begynte å få noen mistanker leste jeg ut resten av boken i et jafs. Med tanke på at resten av boken var omtrent 70% av boken… sier det kanskje sitt.

En godt skrevet bok hvor historien flyter godt selv om den er skrevet i to perspektiver hvorav det ene er i intervjuform. Innholdet i historien gjør etterhvert at jeg krøller meg litt sammen fordi jeg aner hva greia er og jeg liker det ikke, men klarer ikke la være å lese videre.

Forfatteren gjør en god jobb med å holde seg til temaet uten å nesten nevne det, men du vet at det er der på en måte som gjør at det ikke er noen tvil. Jeg har bare lest en annen bok av Summers; All the rage, og så vidt jeg husker hadde den litt samme greien med seg; du vet hva greia er, men det nevnes sjeldent eksplisitt. En annen bok jeg har veldig lyst til å lese av denne forfatteren er «Some girls are», og gjerne også andre bøker av Summers fordi jeg liker skrivestilen hennes.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..