On the come up

Tittel: On the come up

Forfatter: Angie Thomas

ISBN: 978-1-4063-7216-8

Jeg lånte denne boken fra biblioteket jeg jobber på fordi jeg ønsket å lese den. Tross alt elsket jeg forfatterens forrige bok, The Hate U Give. Dette er en bok jeg ikke kan la være å ha, så neste gang jeg er i en bokhandel kommer jeg til å kjøpe den. Noe som for meg er ganske uvanlig; jeg kjøper ikke mest bøker, og i alle fall ikke bøker jeg allerede har lest.

Denne boken derimot, den må jeg kjøpe så jeg kan lese den igjen, og igjen. The Hate U Give har jeg allerede i bokhylla og den blir veldig snart lest igjen for å si det sånn (vil bare se filmen en gang først).

Vet egentlig ikke helt hva jeg skal si om denne bortsett fra at jeg elsket den!

Hovedpersonen Bri har en ikke helt enkelt familieforhold, men de holder seg stort sett flytende – sort sett er viktige ord her. For Bri er det rapping som er det store og som hun håper skal både hjelpe dem, men også la henne få leve ut drømmen. Både Bri og de andre karakterene føles som virkelig personer og jeg brukte ikke lange tiden på å lese ferdig boka fordi jeg klarte ikke å legge den fra meg.

Jeg er hverken mørk i huden eller kan noe om rap, men likevel traff denne boka noe i meg som jeg ikke helt kan beskrive. En følelse av at verden er urettferdig, men også at folk står sammen og passer på hverandre. En verden full av dritt, men som også har så mye håp at den nesten revner i sømmene. En sterk, svart ung jente som står opp for seg selv så godt hun kan og vil være der for både venner og familie, men som er preget av hvordan verden har behandlet hele gjennom livet.

En bok som påvirker og jeg gleder meg til  at den blir laget til en film så jeg kan få se Bri rappe gjennom hele historien for jeg klarer ikke få riktig flow når jeg leser dem for meg selv. Både denne og The Hate U Give vil jeg se på kino (noe som for meg er ganske unaturlig fordi jeg tilnærmet aldri går på kino…).

Hva enn neste boken til Angie Thomas er, vil jeg lese den når den kommer ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..