Dronningens løfte

Tittel: Dronningens løfte

Forfatter: Margit Walsø

ISBN: 978-82-516-8034-9

En historisk roman med to sterke kvinneskikkelser i hver sin tid: Dronning Marie Antoinette i Frankrike og finske Alma Söderhjelm.

Dette er ikke en spenningsroman hvor mye action driver historien fremover, men en mer stillferdig bok med sterke følelser. En bok med undertoner som dirrer av styrke og spenning og, i mange tilfeller, stahet. Om to kvinner som tar valg og står på egne bein på den måten de har mulighet til det i landskapet de lever livene sine.

Historien er basert på ytre hendelser som har skjedd, mens tanker, følelser og lignende er oppdiktet. Jeg kan ikke mye om Marie Antoinette og hadde aldri hørt om Alma Söderhjelm, så her var det mye nytt for min del. De levde på ulike tider og hadde ulike utfordringer. Likevel var det utrolig mange likheter mellom dem; de var kvinner som ofte ikke kunne velge så mye selv, men som heller fikk omtrent ordre om hva de skulle gjøre.

Selv om det på mange måter var sterke følelser i sving, ble ikke jeg følelselsmessig engasjert i boka. Jeg kunne fint legge den fra meg, men det var også hele tiden noe som dro meg tilbake til den og ikke lot den slippe tak i meg mens jeg leste den.

Det var noe med disse to kvinnene som gjorde så godt de kunne, som nektet å bøye seg for andre og som bevarte sin ære til siste slutt. De var høyreiste og ærværdige og mange kunne nok hatt disse som et godt eksempel. Ja, bortsett fra et forhold her og der. På den annen side, livet var annerledes da enn det det er nå.

Totalt sett en rolig, men interessant bok som jeg koste meg med da jeg leste den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..