Bouvetøya 2052

Tittel: Bouvetøya 2052

Forfatter: Lars Mæhle

ISBN: 978-82-521-8712-0

Klima, miljø, ungdommer, konkurranse på liv og død, fremtiden.

Boka var lett å lese, spesielt fordi kapitlene var så korte – noe som gjorde at det var veldig godt driv i fortellingen.

Det er en viss grad av klisjeer ute å går. Spesielt med tanke på at de fem hovedpersonene i klimakonkurransen omtales som: Hjernen, Goliat, Strategen, «Auget» og Jokeren. (boka er på nynorsk og plutselig stod det helt stille for meg hva ordet Auget var på bokmål, ups) Både styrke, IQ og EQ er veldig generalistisk og dermed på mange måter litt forutsigbart.

Siden boka foregår i 2052 har den teknologiske utviklingen kommet lenger enn i dagens samfunn. De har dermed andre varianter av ting og klimaet er gått nedenom og hjem for å si det pent. Dette er også utgangspunktet – ungdommene skal komme opp med løsninger på de store problemene når det gjelder klimaspørsmål. De hadde en del interessante og logiske slutninger. Mye av det burde for så vidt vært startet på nå…

Korrupsjon og rigging av konkurranser er tydeligvis ikke ukjent i den verden boka foregår.

Selv om jeg likte boka veldig godt, var den kanskje litt i overkant moralistisk, og det var spesielt på slutten det kom veldig tydelig frem. Jeg forstår at moralismen på mange måter er nødvendig, men det kunne vært gjort på en litt mer subtil måte. Likevel, dette er absolutt en bok jeg kan anbefale å lese om temaet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..