Hunden frå Baskerville

Tittel: Hunden frå Baskerville (org. The hound of the Baskervilles)

Forfatter: Sir Arthur Conan Doyle; oversatt av Ragnar Hovland

ISBN: 978-82-8187-007-9

Jeg lette egentlig etter historiske ungdomsbøker, og min kollega anbefalte meg denne. Selvfølgelig visste jeg at den også var en kriminalroman, men jeg tenkte at den godt kunne være begge deler. Det var den ikke, men nå har jeg i det minste lest en av de meste kjente bøkene til Doyle.

Den ble første gang utgitt i 1902, så formen var for meg litt uvant (noe jeg ikke syns er så rart). Mest sannsynlig var det nok også derfor jeg ikke syns den var så skummel eller ekkel fordi dagens standard er ganske ulike den standarden som var for dette var ulikt på starten av 1900-tallet.

Jeg likte historien, det var tross alt en god historie. Likevel følte jeg meg også litt snytt fordi det var ikke bare som var skrevet mellom linjene (det kan jeg ofte gjette meg fram til), men fordi jeg følte at informasjonen for å kunne komme til løsningen på alle mysteriene rett og slett ikke var i boka. At mye av informasjonen bare var i hodet på forfatteren. Selvfølgelig kan det være at jeg er for vant til dagens krimbøker hvor forfatteren faktisk gir fra seg all informasjonen, men det var uansett følelsen jeg satt igjen med.

Selv om historien var god, er jeg likevel ikke helt overbevist og jeg kommer dermed ikke til å lese Doyle igjen med det første.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..