Smakebit | Bouvetøya 2052

I går kveld var jeg på avslutningsfest for kollegaen min og meg selv. Så nå er et kapittel avsluttet (folkebibliotek) og et nytt har startet (skolebibliotek). Jeg er spent på fortsettelsen, men siden jeg liker kontinuitet er smakebitene på søndag noe som kommer til å fortsette 🙂

Dagens smakebit kommer fra en bok hvor klimaet har gått nedenom og hjem og det blir laget en konkurranse mellom fem ungdommer på en ugjestmild øy for å se om de kan komme opp med noen gode løsninger.

Yr dryste lett mot kinna idet Roland dreidde ut i Storgata. Folk myldra overalt. Stemninga var spent. Grupper av unge arbeidsledige av talrike nasjonalitetar virra rundt i gatene. Mange av dei var truleg klimaflyktningar, frå middelhavsland så vel som tropeland, som i tillegg til si personlege armod òg ofte bar med seg epidemiske sjukdommar. Det var offisielt hovudgrunnen til at myndigheitene i Noreg praktiserte nulltoleranse for klimainnvandring.

Men sanninga var ei anna, nemleg at regjeringa klamra seg til dei ynkelege restane av gammal oljemakt. Dei få på toppen innan olje og finans hadde i årevis knebla alle satsingar på klimavennleg teknologi. Da den formelle etableringa av Oljetriangelet, alliansen mellom Noreg, Danmark og Skottland, blei stifta i 2045, blei det straffbart i det heile å ytre seg til fordel for klimasaka offentleg. Klimavaktarane måtte derfor møtast i skjul, på flyttbare konsept som Mensch eller via ulovlege sidekanalar av Nettet.

Blei dei ferska, ville dei få årelange dommar. Det gjekk også rykte om at klimaaktivistar blei torturert i fengsel.

12 kommentarer om “Smakebit | Bouvetøya 2052

  1. Så morsomt at du skal over på skolebibliotek! Jeg tar bachelor i skolebibliotekkunnskap ved universitetet i Agder. Det er fjernundervisning og anbefales hvis du får lyst på litt faglig innhold. Du kan ta de to første årene og trenger ikke lage en bachelor av det.
    Ha en riktig fin søndag!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..