Libriomancer

Tittel: Libriomancer (Magic Ex Libris #1)

Forfatter: Jim C. Hines

ISBN: 978-0-7564-0817-6

Bøker og magi i skjønn forening iblandet haugevis av action? Ja takk!

Hva gjør jeg når jeg er på besøk hos ei venninne og ikke har med egen bok? Finner en i bokhylla hennes selvfølgelig! Dette er første bok i en serie; det er magi, bibliotek, bibliotekarer (den magiske varianten), ulike overnaturlige vesener og masse action. Mange ting jeg elsker med andre ord. Spesielt godt likte jeg magien i denne boka, jeg har aldri hørt om lignende magi. En type magi hvor de som utfører den kan hente ting ut fra bøker; for eksempel kunne hovedpersonen hente et sverd eller annet våpen ut av sidene på en bok.

Isaac som hovedpersonen heter er medlem i en gruppe som jobber for å beskytte resten av samfunnet fra overnaturlige trusler. Han får et plutselig problem når han blir overfalt av vampyrer som har «lekket» ut av sidene på en bok – det skal tross alt ikke være mulig. Ved hjelp av flamme-edderkoppen sin (som han aldri puttet inn i boken han tok den fra) og en dryade står Isaac foran en ganske umulig oppgave.

Denne boka leste jeg raskt, ikke bare fordi den var lettlest, men fordi det var ren underholdning. Den var ulik andre bøker jeg har lest, kanskje spesielt på grunn av magien. Hvordan resten av serien er aner jeg ikke, men jeg har definitivt lyst til å finne ut av det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..