Smakebit | Ivanhoe

Denne uken har for meg vært første uke på ny jobb; spennende og nervepirrende, men veldig hyggelig. Jeg skal jobbe som bibliotekar på en videregående skole og til uka kommer elevene. Nok et tegn på  at høsten har kommet, men sola titter frem i dag og gjør sitt beste for å gjøre dagen til en herlig dag. Snart skal jeg gå meg en tur i sola og skogen for å plukke litt kongler (jeg tørker dem og bruker dem som opptenningsved – funker genialt etter mitt syn). Først en smakebit.

Dagens smakebit kommer fra en bok som er litt uvant for meg fordi det er lenge siden den ble skrevet og utgitt første gang. Noe som gjør at skrivestilen og alle beskrivelsene føles litt fremmed for min del.

Da de kom til et lite forværelse med flere dører, ble de stanset igjen. Det var kammerternen til lady Rowena som med myndig røst meldte at frøknen ønsket å tale med pilegrimen. Han så litt forbauset ut, men fulgte uten innvending.

Gjennom en kort gang og opp en trapp av solide eikebjelker kom de til lady Rowenas værelse, som var så staselig en kunne vente seg etter den respekten som husherren viste henne. Tepper, utbrodert med silke og gull, dekket veggene og leiet. Benkene var også dekket av fargerike trekk, og foran høysetet stod en liten skammel av elfenben med kunstferdige utskjæring. Ikke mindre enn fire sølvkandelabre med svære vokskjerter tjente til opplysning i rommet. Det gav i det hele tatt et praktfullt inntrykk, men hygge og bekvemhet var det lite av.

Lady Rowena satt i høysetet, og bak henne stod det tre terner som holdt på å ordne håret hennes til natten. Hun så ut som hun var født til å ta imot hyllest av alle, og pilegrimen erkjente det ved ærbødig å bøye kne for henne.

9 kommentarer om “Smakebit | Ivanhoe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..