Nørd

Tittel: Nørd*

Forfatter: Mina Lystad

ISBN: 978-82-03-26348-4

Dette var en av bøkene jeg var veldig spent på i våres (les om hvilke bøker det gjaldt her) og nå har jeg endelig fått suset meg til å lese den. Eller, jeg leste den nesten med en gang den kom til biblioteket, så jeg var sånn sett ikke så sent ute…

Boka er på nesten 200 sider, så den er ikke så lang. Det er også mye luft på sidene og korte kapitler, noe som gjorde at boka gikk enda raskere å lese enn jeg trodde. I tillegg var det en virkelighetsnær historie jeg lett kunne tro på.

Med utgangspunkt i at en lærer er kanskje litt i overkant ivrig på internett (ikke egentlig noe galt i det), men det går kanskje litt langt når han vil at en skoleoppgave er å gjøre noe på sosiale medier som helst går viralt… Er ikke det litt i meste press å legge på nye syvendeklassinger? Jeg syns det ble litt i overkant mye og tenkte i mitt stille sinn at den biten nok ville vært mer troverdig om karakterene var noe eldre.

Å lære seg sosiale koder, være litt utenfor, ønske seg ting, et ønske om popularitet, følelser en ikke helt kjenner og vet hva er – så mye som er pakket inn i en så kort bok. Moren til Marie (hovedpersonen) har et godt poeng som ofte kan være vanskelig å etterleve:

Be yourself, Marie, everyone else is taken.

Moren i boken var også noe spesiell, hun var tilstede, men likevel ofte ikke – i og med at hun hadde en blogg hun måtte jobbe med. Bestevennen til Marie – Espen – fortjener også en liten replikk: «Marie, du må aldri bli sånn.»

Vennskapet til Marie og Espen er en herlig ting, en vanskelig ting, en naturlig ting og en spesiell ting – rett og slett litt av alt på en gang.

(*reklamelinker; om du kjøper noe etter å ha benyttet disse kan det være at jeg får en liten kompensasjon uten ekstra kostnad for deg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..