Smakebit – Kraften

Dagens smakebit kommer fra en feministisk roman (som jeg ikke hadde fått med meg at var feministisk før jeg snakket om den til en tidligere kollega og hun nevnte det). Jaja, kan ikke få med meg alt med en gang (selv om det står bak på boken at det er en feministisk tekst…).

Uansett – dagens smakebit kommer fra Kraften av Naomi Alderman.

Det er underlige bevegelser på frammarsj nå, ikke bare rundt om i verden, men også her i USA. Man ser det på internett. Gutter som kler seg ut som jenter for å framstå som mektigere. Jenter som kler seg som gutter for å ta brodden av kraften, eller for å kaste seg over intetanende ofre som ulv i fåreklær. Westboro Baptist Church har plutselig opplevd stor tilstrømming av forstyrrete nye medlemmer som tror at dommedag er nær.

Jeg kan ikke huske at jeg har lest tekster som er spesielt feministiske før, som om du har noen forslag: fritt fram for forslag i kommentarfeltet.

6 kommentarer om “Smakebit – Kraften

  1. Den här boken ska jag läsa i sommar, den ligger i min sommarläsningshög! Egalias döttrar är ju en feministisk klassiker, Roxane Gay och Chimamanda Ngozi Adichie är två bra feministiska författare. Kolla in svenska bloggen Feministbiblioteket så får du tonvis med tips!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..