Smakebit – THUG

Dagens smakebit kommer fra The Hate U Give av Angie Thomas. Jeg har lest ut boka og den ødela meg litt, men den er så viktig at den må deles. At den også er fantastisk bra er noe som gjør at den er veldig lett å anbefale – til de fleste!

Da jeg var tolv år, tok foreldrene mine to samtaler med meg.

Den ene var den vanlige om bier og blomster. Eller altså, jeg fikk vel strengt tatt ikke den vanlige versjonen. Mora mi, Lisa, er sykepleier, og hun forklarte hva som skulle hvor, og hva som ikke hadde noe å gjøre verken her, der eller noe jævla sted før jeg ble voksen. Den gangen tvilte jeg uansett på at det kom til å bli aktuelt med noe som helst noe sted noen gang. Mens alle de andre jentene fikk pupper mellom sjette og sjuende klasse, var jeg like flat foran som bak.

Den andre samtalen gikk ut på hva jeg skulle gjøre hvis jeg ble stoppet av politiet.

Mamma protesterte og sa til pappa at jeg var for ung. Han argumenterte med at jeg ikke var for ung til å bli arrestert eller skutt.

22 kommentarer om “Smakebit – THUG

  1. Det er en bok som står på leselisten min, men jeg er litt usikker på om jeg har lyst til å lese den. Jeg er ikke flink med bøker som gjør for vondt å lese og jeg er redd for at dette er den typen bok. Min favorittsjanger er fantasy og jeg vet at det er fordi ingenting i den sjangeren er virkelig, og da kan det heller ikke gjøre vondt å lese 🙂 Det er noe med at virkeligheten inneholder så mye vondt som den gjør.
    Ha en riktig fin sommersøndag!

    Liker

    • Ja, denne boken gjør vondt å lese, men den er også helt fantastisk! Fantasy er en fantastisk sjanger å drømme seg bort; spesielt fra virkelighetens verden med tanke på hvor brutal den kan være. Skjønt, virkelighetens verden kan også være modig, sterk og fortryllende 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..