Smakebit – Skilpadder…

Jeg blir alltid litt trøtt når skjærer vekker meg i fem-tiden på morgenen og nekter og la meg få sove videre. Det gjør at hele morgenen min blir rar fordi jeg hadde hatt behov for litt mer søvn (spesielt på en søndag…).

Dagens smakebit kommer fra en av bøkene jeg var spent på i våres; Skilpadder hele veien ned av John Green (oversatt av Stian Omland). Dette er den tredje av Green’s bøker jeg leser, men foreløpig den jeg har likt best.

Etterhvert nå har jeg lest en god del bøker og husker ikke alle, men jeg tror dette er den eneste hvor tvangstankene nesten er en egen bikarakter.

Jeg får noen tanker som dr. Karen Singh kaller «inntrengende», men første gang hun sa det hørte jeg «invaderende», noe jeg liker bedre, fordi de tankene, akkurat som invaderende ugressarter, ser ut til å komme inn i biosfæren min fra et sted langt borte, og så spre seg helt ukontrollert.

Alle har dem, visstnok – du kikker utfor kanten på en bro eller noe og helt plutselig faller det deg inn at du kan jo bare hoppe. Og hvis du er folk flest, tenker du da at: Ja, det var en rar tanke, og så går du bare videre med livet ditt. Men for noen mennesker kan den invaderende tanken på en måte ta over, kan stenge ute alle de andre tankene til den er den eneste du klarer å tenke, tanken du konstant enten tenker eller prøver å la være å tenke.

(*lenker kan være affiliate-lenker som gjør at jeg kan motta en liten provisjon, uten kostnad for deg)

10 kommentarer om “Smakebit – Skilpadder…

  1. Hos oss er det måker og ikke skjærer, men det er fordi jeg bor ca 5 meter fra sjøen 🙂 Uansett er det irriterende å bli vekket tidlig en søndag morgen. I dag fikk jeg sove og det er en fantastisk deilig start på en feriesøndag. Jeg satt her ved pc’n tidligere og tenkte jeg måtte bli ferdig med bloggingen slik at jeg kunne begynne med … Og så gikk det opp for meg at jeg ikke har noen ting jeg trenger å gjøre i dag! Det var fantastisk!!
    Ha en riktig fin søndag!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..