Sanne løgner

Tittel: Sanne løgner* (org. Genuine Fraud)

Forfatter: E. Lockhart; oversatt av Hege Mehren

ISBN: 978-82-83730-04-3

Forrige gang jeg leste en bok av denne forfatteren leste jeg We were liars. Så vidt jeg kan huske likte jeg den veldig godt.

Derfor gledet jeg meg til å lese denne boken i håp om at jeg likte den like godt.

En jente på rømmen (eller er det kanskje to?).

Et drap (eller er det kanskje flere?).

Håpløs kjærlighet og farlig vennskap.

Boken starter med slutten og gjør hopp for å fortelle lenger og lenger bakover i fortellingen. Dette syns jeg ble veldig forvirrende, og jeg bladde stadig tilbake for å finne ut av dette med tidsperspektivet. Så det var noe jeg ikke helt kom overens med for å si det sånn. Jeg har en følelse av at på en måte jeg hadde likt boken bedre om den ble fortalt kronologisk, på den annen side ville da ikke historien vært den samme for å si det sånn.

Det står også bak på boken at det er en «thriller du får gåsehud av», men jeg fikk ikke det. Litt underveldende kanskje? I alle fall for meg. Jeg likte mange av vendingene i boken, men jeg kunne også gjette meg frem til mesteparten av dem følte jeg; eller så ble jeg bare ikke overrasket. Har jeg blitt for kynisk til den typen bøker; at de ikke klarer å overraske meg lenger? Jeg tror og håper ikke det, men akkurat denne gangen fungerte ikke denne boken så godt for meg (selv om jeg virkelig ønsket det).

Hovedpersonen, Jule, var uansett veldig interessant og spennende. Så for meg var det hun som gjorde boken. Historien var grei nok, men det var tankene og handlingene til Jule som gjorde at jeg fortsatte å lese.

(*reklamelinker; om du kjøper noe etter å ha benyttet disse kan det være at jeg får en liten kompensasjon uten ekstra kostnad for deg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..