Smakebit – Sanne løgner

Håper alle har en fin pinse!

Pinsen min brukes til gåturer (som vanlig) og litt ekstra rydding og vasking inn, og så nyte fridagene ute i sola mens jeg leser bøker. Er ikke det de beste variantene av fridager? Med litt avslappende tid ute i friskluft med lommer av boklesing.

Dagens smakebit kommer fra Sanne løgner av E. Lockhart og er oversatt av Hege Mehren. Bak på boken står det at det er en thriller du får gåsehud av. Jeg syns det lover godt, også siden jeg likte forrige boken til forfatteren; Vi var løgnere (org. We were liars).

Jule hadde på seg en svart parykk da hun gikk ned til kontoret på Cabo Inn. Hun hadde tenkt ut strategien. Kontoret var stengt for kvelden, men hun ga resepsjonisten penger for å åpne. Hun bestilte en flybillett fra San José del Cabo til Los Angeles neste morgen. Hun brukte sitt eget navn og betalte med det vanlige kredittkortet, det samme hun hadde brukt på Playa Grande.

Så spurte hun resepsjonisten hvor hun kjøpe en bruktbil kontant. Han fortalte om en bakgårdsselger som kunne ordne det raskt for amerikanske dollar. Han skrev ned en adresse, ved Ortiz, rett ved Ejido.

Noa hadde sporet kredittkortet. Garantert, ellers hadde hun aldri funnet Jule. Nå ville etterforskeren se den nye belastningen og dra til LA. Selv skulle Jule i virkeligheten kjøpe en bil kontant og kjøre i retning Cancún. Derfra kunne hun komme seg over til Culebra-øya i Puerto Rico, hvor det var massevis av amerikanere. Der ar det lett å forsvinne.

(*lenker kan være affiliate-lenker som gjør at jeg kan motta en liten provisjon, uten kostnad for deg)

24 kommentarer om “Smakebit – Sanne løgner

 1. We were liars gillade jag mycket, men sen läste jag en annan som jag inte gillade. Jag hade helt glömt bort att det var pingst den här helgen, det är liksom inget firande sen annandag pingst inte längre är helgdag.

  Liker

 2. E. Lockhart står på leselisten min. Jeg har denne boken hjemme, men har ikke fått begynt på den. Jeg hører så veldig mye fint om han? henne? at jeg må lese 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 3. Sverige avskaffade ju annandag pingst för några år sedan, för att vår nationaldag skulle bli helgdag. Det gick ju inte att ha både och… Så pingst är tyvärr en alldeles vanlig helg nu mer 😦

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..