The Belles

 Tittel: The Belles* (The Belles #1)

Forfatter: Dhonielle Clayton

ISBN:978-1-473-22396-7

I am a Belle. I control Beauty.

Denne boka hadde jeg hørt mye om, eller jeg hadde ikke hørt særlig om innholdet – bare at det var en ny bok som fikk mye buzz. Forsiden, sammen med et par taglines, gjorde meg nysgjerrig nok til å ville lese den.

Beauty can be deadly.

Det tok meg litt tid å komme inn i denne boka, sikkert fordi det ble litt i overkant mange beskrivelser for meg. Alle kjoler, alle utseender, hårstiler og hårfarger, hudfarger og utseende til alt ble beskrevet – ned til minste detalj føltes det som. Jeg liker beskrivelser som gjør at jeg kan se ting for meg, men her ble det litt for mye av det gode på en måte. På den annen side, det var viktig for plottet, så det er veldig forståelig at det var gjort på den måten.

In the opulent world of Orléans, the people are born grey and damned, and only a Belle’s powers can make them beautiful.

Camellia Beauregard wants to be the favourite Belle – the one chosen by the queen to tend to the royal family.

But once Camellia and her Belle sisters arrive at court, it becomes clear that being the favourite is not everything she always dreamed it would be. Behind the gilded palace walls live dark secrets, and Camellia soon learns that her powers may be far greater – and far darker – than she ever imagined.

When the queen asks Camellia to break the rules she lives by to save the ailing princess, she faces an impossible decision: protect herself and the way of the Belles, or risk her own life, and change the world forever.

En del av meg leser denne boka som ren underholdning hvor det hele tiden er et underliggende maktspill mellom The Belles, dronningen og prinsessen.

En annen del av meg leser boka som en sterk kritikk av dagens samfunn når det gjelder skjønnhetsstandarder og hva enkelte er villige til å gjøre for å oppnå disse. Hvor langt kan en strekke seg før det er for langt?

Hovedpersonen, Camellia, føltes som en god hovedperson. Hun var ikke perfekt, hun gjorde ikke alt hun fikk beskjed om, men hun gjorde hele tiden så godt hun kunne med de forutsetningen hun hadde. Hun turte å stille spørsmål (selv om det virkelig ikke var lurt). På den annen side var hun noen ganger litt for ivrig etter å gjøre alt andre ønsket av henne uten å ta hensyn til det hun hadde lært.

Prinsessen Sophia var en karakter jeg er glad jeg aldri kommer til å møte i levende live. Jeg er litt usikker på akkurat hvor gammel hun skulle være, men det spiller egentlig ingen rolle. Faktum var at hun var ung, fikk det alltid som hun ville og hun hadde til tider en ond sky rundt seg som hun koste seg med. Jeg forstår hvorfor folk generelt gjorde som hun sa – alt annet ville vært tendens til selvmordønsker.

Hvorfor ingen forsto hva som hadde skjedd med prinsesse Charlotte, er et lite mysterie for meg. Det begynte nemlig å ane meg hva som var skjedd når vi bare ble litt bedre kjent med prinsesse Sophia.

Totalt sett likte jeg boka, selv om jeg syns den startet litt omstendelig og tregt. Heldigvis tok den seg opp. Ulempen nå er at jeg ikke aner når neste bok i serien kommer. Kanskje litt ekstra frustrerende fordi jeg trodde det skulle være en enkeltstående bok, ikke første bok i en serie. Likevel, nå er det bare å vente på neste bok, når enn den kommer.

(*reklamelinker; om du kjøper noe etter å ha benyttet disse kan det være at jeg får en liten kompensasjon uten ekstra kostnad for deg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..