Hazel wood

 Tittel: Hazel Wood*

Forfatter: Melissa Albert; oversatt av Mari Moen Holsve

ISBN:978-82-05-50834-7

Lurer litt på hva jeg egentlig syns om denne boken. Første halvparten er mysterie, og andre halvparten er portal-fantasy, og så var det en slutt.

Så lenge Alice kan huske har hun og moren, Ella, vært på flukt fra noe. Blir de for lenge på et sted, skjer det mystiske, av og til grufulle ting. Men en dag får de et brev om at Alices mormor, forfatteren bak en kultroman med bekmørke eventyr kalt Historier fra Hinterland, har dødd alene og isolert på godset Hazel Wood. Alice har aldri møtt sin mystiske mormor, men Ella virker lettet og bestemmer at de skal slå seg ned i New York.

So forsvinner moren, og Alice møter en historie fra Hinterland.

For å finne moren må Alice trosse hennes siste advarsel og reise til Hazel Wood, så videre inn i verdenen der mormorens fortellinger begynte – der hun kanskje kan finne ut hvorfor hennes egen historie gikk så dårlig.

Grunnen til at jeg ikke helt klarer å formulere hva jeg syns er fordi den var så spesiell (på en bra måte). Delene passet veldig godt sammen, men de var også helt ulike. Så om du ikke liker bøker hvor ting snur veldig midt i historien, vel, velg en annen bok? Om du liker bøker som kan overraske deg litt selv om du ganske sikkert vet hvor mye av historien går, så kan jeg nok anbefale denne boken.

Finch var faktisk en av favorittkarakterene mine i denne boken. Samspillet han hadde med hovedkarakterene Alice var også interessant å se. Syns kanskje det var litt lite av Ella (moren til Alice), men det var jo også noe av poenget (så jeg burde kanskje ikke klage på det?).

Boken var godt skrevet (og godt oversatt). Så historien var rivende spennende til tider, og jeg lot være å legge boken ned ofte for å si det sånn. De siste omtrent 150 sider leste jeg i en jafs fordi jeg bare måtte lese ferdig. Til tross for det klarer jeg altså ikke å gi en bestemt mening om hva jeg faktisk syns om boken. Noe som gjør at jeg tenker jeg må finne noen andre som også har lest den så vi kan snakke om den. Kanskje jeg på den måten klarer å bestemme meg for hva jeg syns om den?

Om du har lest boken, fortell meg gjerne dine tanker om den (og klargjør mine tanker også om det er mulig…)

(*reklamelinker; om du kjøper noe etter å ha benyttet disse kan det være at jeg får en liten kompensasjon uten ekstra kostnad for deg)

En kommentar om “Hazel wood

  1. Jeg leste den og fant den fortryllende, om en pike som har sitt eventyr i boken Historier fra Hinterland, inne i fortellingen, så fascinerende fantastisk. Følte faktisk hvordan hennes sinn for hit og dit som en storm gjennom hele historien, og følte med henne.
    Da jeg prøvde å beskrive den for venninnen min var jeg ikke helt
    forståelig for henne, men den rev meg med i sin fortelling, så elsker den.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..