4.klassebøker [del 2]

Jeg jobber på et bibliotek og da får vi innimellom forespørsler om å bokprate i klasser. Denne gangen fikk jeg spørsmål fra en lærer som har en 4.klasse. Greit nok, bortsett fra at jeg sjelden leser bøker for den aldersgruppen. Så  jeg lest meg opp på mange bøker jeg håper vil passe godt for elevene. Dermed kommer det også en liten oppsummering av hva jeg har lest her – da gjør jeg det enklere for meg selv å prate om bøkene for da har jeg allerede fått sortert noen tanker. Dette er del to av oppsummeringen; hvis ikke ville posten blitt litt i lengste laget for hva jeg liker.

Tittel: Motemysteriet* (LasseMajas Detektivbyrå)

Forfatter: Martin Widmark og Helena Willis; oversatt av Tor Fretheim

ISBN: 978-82-02-53727-2

Dette er første gang jeg har lest LasseMajas Detektivbyrå; jeg har hørt mye snakk om det for det blir lest og likt av mange. Ganske rett fram mysterie, men med en liten tvist jeg syns var underholdende. Dette er en bok som kommer til å være lett å snakke opp og fram, og da regner jeg med at det også gjelder de andre bøkene i denne serien.

Tittel: Nidstangen* (Pax #1)

Forfatter: Åsa Larsson & Ingela Korsell; illustrert av Henrik Johnsson; oversatt av Jørn Roeim

ISBN: 978-82-05-47564-9

Dette er første bok i en serie hvor diverse myter og mytologier er tatt med inn i dagens samfunn. Det er også et bibliotek som spiller en stor rolle; absolutt noe jeg liker. De to brødrene, Viggo og Alrik, er de som blir satt på prøve på ulike vis – både i hverdagslivet med mobbing og plaging av andre på samme alder, og i en litt mer overnaturlig setting hvor biblioteket og dets voktere spiller en stor rolle. Jeg hadde hørt denne serien var bra, og jeg liker ofte det som har med myter og mytologier å gjøre, likevel var jeg litt skeptisk – det er tross alt en barnebok. Nå er jeg ikke skeptisk lenger, jeg må bare få lånt resten av bøkene i serien så jeg kan lese mer fordi jeg syns de var veldig bra. Spennende, interessante og underholdende. Absolutt en serie å anbefale (jeg bare tar det for gitt at jeg kommer til å like resten av serien også),

Tittel: Las Vegas-mysteriet (Kunstdetektivene)

Forfatter: Bjørn Sortland; illustrert av Trond Bredesen

ISBN: 978-82-93323-1-5

Dette er siste boka i serien om Kunstdetektivene, men det er den første boka jeg leser. Stort sett gikk det helt greit, men jeg tror jeg hadde likt boka bedre om jeg kjente til litt mer av sammenhengen mellom noen av karakterene. Det var (tydeligvis) ikke så mange ekstra karakterer involvert, men gjentakende karakterer fra tidligere bøker. Noe som i og for seg er veldig bra, men som ble litt upraktisk for meg da jeg ikke kjente til dem. En ting jeg stusset på var hvor tillitsfulle karakterene var selv om de visste noe var i gjære; spesielt med tanke på at de hadde vært i situasjoner før som jeg tror hadde likhetstrekk med situasjonene i denne boken. Det gjorde det hele litt søkt for min del, men nå er jo ikke jeg målgruppen for denne boken heller. En bok med driv var det absolutt, og jeg forstår godt hvorfor mange barn liker dem.

Tittel: En ukjent verden* (Alvedronningens barn #1)

Forfatter: Peter Gotthardt; illustrert av Jan Kjær; oversatt av Linn Steier

ISBN: 9788282600606

Første bok i en serie om alver. Kan ikke si for mye om den, for da kan jeg risikere å fortelle hele boken. En fantasybok som er liten og søt, og historien er herlig. Selv på bare 64 sider klarer forfatteren å gi et godt inntrykk av de ulike karakterene med sine egenskaper og karakteristikker. Barna blir beskyttet og passet på, men de er også opptatt av å kunne stå opp for seg selv og kjempe kamper som kommer dems vei. Absolutt en bok jeg vil anbefale, og jeg tror faktisk at jeg kommer til å lese resten av denne serien!

Tittel: Nedtelling* (Kepler62 #2)

Forfatter: Bjørn Sortland og Timo Parvela; illustrert av Pasi Pitkänen

ISBN: 978-82-93323-09-9

Kepler62 er en serie jeg har hørt mye positivt om, så tenkte at også denne boken kunne være passende å anbefale. Dette er bok to i serien, men jeg har heldigvis hørt at bok en og to kan leses i valgfri rekkefølge. Må si jeg er veldig nysgjerrig på hvem som er hovedpersonen i bok en; jeg antar i alle fall at det er det som er noe av forskjellen på de to bøkene? (svaret er ja ifølge GoodReads) I denne boken er det Marie som er hovedpersonen. Hun er smart og lar seg ikke plukke for mye på nesa; hun er klar for et eventyr, så når hun får muligheten tar hun den. En underholdende bok hvor jeg føler serien har et stort potensiale.

Tittel: Håndboka* (Håndbok for superhelter #1)

Forfatter: Elias og Agnes Våhlund, oversatt av Helene Heger Voldner

ISBN: 978-82-489-2140-0

Denne boken hadde jeg ingen planer om å ta med til 4.klassen, men så ble jeg sittende og bla litt i den på jobb. Noe som gjorde at jeg ble såpass fascinert at jeg ville lese den, og jeg tror den kan passe perfekt til 4.klasse (i alle fall håper jeg det). Lisa har flyttet og blir mobbet på skolen. Når hun så finner en bok på bibliotek om hvordan bli superhelt, vet en bare at dette burde bli bra. Dette er første boken i en serie (som jeg ikke aner hvor lang er planlagt å bli), men den legger absolutt et bra grunnlag for å fortsette tegneserien!

(*lenker kan være affiliate-lenker som gjør at jeg kan motta en liten provisjon, uten kostnad for deg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..