Smakebit – handmaid…

Palmesøndag og starten på påsken.

Mange drar på påskefjellet og leser krim. Jeg har tenkt å pusse opp et rom og lese andre ting enn krim. Har nettopp startet å lese på The handmaid’s tale av Margaret Atwood. Det er en bok jeg leste for mange år siden, men siden det er kommet en tv-serie har jeg lyst til å lese boken om igjen før jeg ser serien.

Jeg håper du har en fin start på påsken!

I remember the rules, rules that were never spelled out but that every woman knew: don’t open your door to a stranger, even if he says he is the police. Make him slide his ID under the door. Don’t stop on the road to help a motorist pretending to be in trouble. Keep the locks on and keep going. If anyone whistles, don’t turn to look. Dont’ go into a laundromat, by yourself, at night.

I think about laundromats. What I wore to them: shorts, jeans, jogging pants. What I put into them: my own clothes, my own soap, my own money, money I had earned myself. I think about having such control.

Now we walk along the same street, in red pairs, and no man shouts obscenities at us, speaks to us, touches us. No one whistles.

There is more than one kind of freedom, said Aunt Lydia. Freedom to and freedom from. In the days of anarchy, it was freedom to. Now you are being given freedom from. Don’t underrate it.

(*lenker kan være affiliate-lenker som gjør at jeg kan motta en liten provisjon, uten kostnad for deg)

30 kommentarer om “Smakebit – handmaid…

 1. Fantastisk bok. Jag läste den nyligen för andra gången och den var minst lika bra den här gången. Jag har inte sett serien, men av det jag har hört kan det verka som om serien fortsätter efter att boken tar slut????

  Liker

  • Jeg har også hørt det om serien og det kan jo være interessant..?! For øyeblikket koser jeg med boken – så mye som en kan kose seg med en sånn bok med et sånt tema.

   Liker

  • Jeg er ikke så stø i svensk; er det at du ikke likte den eller at du glemte den bort? (burde virkelig bli bedre i svensk – bor på et sted hvor det er bare å ta båten over så er jeg der…)

   Liker

 2. Atwood är en stor favorit, bara lite ojämn. Men denna läste jag också för många år sedan, tyvärr har jag inget abonnemang så jag kan se serien.

  Liker

  • For tiden har heller ikke jeg abonnement for å kunne se serien, men det kan jeg jo skaffe meg for en stund om jeg ønsker. Hvilke er dine favoritter av Atwood, og hvilke syns du ikke så mye om?

   Liker

 3. Det er en bok som har stått på leselisten min siden den kom ut 🙂 Jeg liker virkelig godt Atwoods bøker, men jeg har flere her jeg ikke har lest og jeg hadde tenkt å lese dem alle som et prosjekt. Kanskje jeg kan få tid til det i sommerferien? 🙂
  Ha en riktig fin palmesøndag!

  Liker

  • Det spørs vel hvor mange av bøkene du har og hvor lang sommerferie du har? Alltid gøy å ha et litt større leseprosjekt i ferier – det føles som en har mer tid de gangene 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..