Kjære søndag

Søndag er tid for smakebiter av bøker en leser. Det er blitt ganske innarbeidet hos meg nå, selv om jeg innimellom hopper over en søndag her og der.

Ofte har jeg startet på bøkene før jeg deler en smakebit fra dem; prøver noen ganger å velge ut litt mer spennende steder fra bøkene jeg leser – vil tross alt prøve å gjøre deg litt nysgjerrig. I dag startet jeg på en ny bok, så i dag kommer smakebiten fra første avsnittet i boka. Gjennombruddsromanen til Ingvar Ambjørnsen: Den siste revejakta; en bok jeg ikke egentlig har hørt så mye om, men som jeg nå skal lese til lesesirkelen jeg er med i.

Har du lest noen av bøkene til Ambjørnsen; hva syns du i så fall om dem?

I morres mista jeg ei hjørnetann. Den datt nokså udramatisk ut da jeg sveipa over med børsten. Det skremte meg. Fikk meg til å tenke på tida. Kloden som raser gjennom nattsvart rom – alt det der. Tida som går. Døden. Du står med ei gul tann i handa og veit: Ingenting skal gjøres om igjen. Ingenting kommer tilbake. Det er bare én vei å gå, og den veien er en blindvei. Den veien skal en dag ende opp foran din egen gravstein. Dystre tanker for en som har mista barnetrua.

(lenker kan være affiliate-lenker som gjør at jeg kan motta en liten provisjon, uten kostnad for deg)

28 kommentarer om “Kjære søndag

 1. Jeg har ikke lest den siste revejakten, men jeg har sett filmen og syntes den var virkelig bra. Jeg har lest Hvite niggere, bøkene om Elling, Utsikt til paradiset og Elsk meg i morgen av Ambjørnsen. (Jeg slo det opp på Bokelskere for jeg kan ikke huske det utenatt :-)) Så det var jo noen bøker. Men det er veldig lenge siden jeg leste noen av dem.
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

  • Hæ, er den filmatisert? Hva jeg ikke vet :p
   Alltid litt spennende å lese flere bøker av samme forfatter, de kan jo være så ulike. Jeg har ikke lest noen av bøkene du nevner, så Pelle og Proffen er nok der jeg kjenner Ambjørnsen best fra for å si det sånn 🙂

   Liker

 2. Jeg var stor fan av bøkene om Pelle og Proffen som tenåring. Husker jeg også skrev en bokomtale om Døden på oslo s i åttende klasse. Aldri hørt om denne boka her.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..