Kjære søndag

Startet dagen i dag med å stå på skøyter! (noe jeg ikke har gjort på godt over fem år…)

Dagens smakebit kommer dermed litt senere enn jeg tenkte, men den kommer fra en bok jeg har kost meg med en stund nå. En bok jeg snart har lest ut, men som jeg kommer til å lese om igjen veldig snart fordi jeg syns det står mye smart i den. Boken er Start with why av Simon Sinek.

At the beginning, ideas are fueled by passion – that very compelling emotion that causes us to do quite irrational things. That passion drives many people to make sacrifices so that a cause bigger than themselves can be brought to life. Some drop out of school or quit a perfectle good job with a good salery and benefits to try to go it alone. Some work extraordinarily long hours without a second thought, sometimes sacrificing the stability of their relationships or even their personal health.

This passion is so intoxicating and exciting that it can affect others as well. Inspired by the founder’s vision, many early employees demonstrate classic early-adopter behavior. Relying on their gut, these first employees also quit their perfectly good jobs and accept lower salaries to join an organization with a 90 percent statistica chance of failing. But the statistics don’t matter; passion and optimism reign and energy is high. Like all early adopters, the behavior of those who join early says more about them than it does about the company’s prospects.

(lenker kan være affiliate-lenker som gjør at jeg kan motta en liten provisjon, uten kostnad for deg)

28 kommentarer om “Kjære søndag

 1. Her fikk du mange kommentarer. Er det noen grunn til at du skriver på WordPress og ikkje på blogg.no?

  Ellers er Simon Sinek en utrolig bra foredragsholder. Det er noen bra taler på YouTube. Dette er en fyr eg må høre mer fra.

  Liker

  • Ups, jeg fulgte ikke med akkurat nå? Jeg skriver om bøker på WordPress fordi det var siden jeg fikk kjennskap til først; og så skriver jeg om alt mulig, inkludert mye økonomi, på blogg.no (KjerstiGulli) – glemte bare å bytte kommentar-«person»… LOL!
   Har hørt noe av Sinek på YouTube og syns han har mange gode ideer, så masse å glede seg til der 🙂

   Liker

  • Om du kunne stå på skøyter når du var liten, kan du det nå også – men jeg vil ikke det er like enkelt som å sykle… Balanse er noe annet på is med skøyter for å si det sånn… 🙂

   Liker

  • Det er definitivt en treningssak å holde balansen (så jeg holdt ikke ut så lenge…).
   Veldig interessant bok; det er også en del videoer på YouTube hvor forfatteren snakker – mye gode poenger!

   Liker

 2. Jeg tror ikke det hadde gått særlig bra om jeg hadde prøvd meg på skøyter nå. Men jeg gikk veldig mye på skøyter som barn. Jeg kan huske hvor vondt det gjorde i halebenet når jeg falt pladask på isen 🙂
  Dette er en sjanger jeg ikke er flink til å lese, selv om jeg tror jeg hadde fått stort utbytte av den. Det har kommet ut flere sakprosa bøker de siste årene om tema jeg er interessert i. Men likevel 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

  • Åh ja, det halebeinet…tror jeg har fortrengt mesteparten av den smerten. Det var jo heller ikke sånt som bare skjedde en gang (i alle fall ikke for min del).
   Det er mange som finner sine sjangre, og bli lesende mest i dem. Jeg gjør et forsøk på å lese litt mer variert nå for tiden, og da blir det jo smakebiter fra andre typer bøker også 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..