Kjære søndag

Smakebit i (nok en gang) to former. I dag er det første søndag i advent, så hva passer bedre enn litt julefølelse? Dagens smakebit kommer fra en bok jeg leste flere ganger og som jeg nå leser nok en gang. Det er noe med de kalenderbøkene jeg liker veldig godt. Boken er Julemysteriet* av Jostein Gaarder.

Joakim våknet tidlig på morgenen den 3. desember. Han kastet et blikk på Donald-klokken som hang over skrivebordet. Den viste kvart på sju. Da var det ennå en halv time til mamma og pappa pleide å våkne.

Han husket at han hadde drømt noe rart, men han var ikke helt sikker på hva. Det hadde vært noe om engelen Efiriel og bjellelammet…

Igjen heise han seg opp i sengen og kikket opp på den magiske julekalenderen som han hadde fått av den hvithårete bokhandleren. Øverst på bildet var det tegnet flere engler som dalte ned gjennom skyene på himmelen. En av dem blåste i en trompet. Det var sikkert for å vekke alle sauene og gjeterne.

Joakim tenkte seg at engelen helt til høyre på bildet måtte være engelen Efiriel som hadde trøstet Elisabet da hun snublet i en fururot og falt så lang hun var. Det var iallefall akkurat sånn han hadde forestilt seg Efiriel mens han leste det som stod på det tynne papiret.

Plutselig la han merke til at nettopp denne engelen smilte til ham og løftet den ene armen som om han prøvde å vinke ned til Joakim. Det var som om engelen på bildet var blitt tydeligere siden i går.

Nå reiste han seg helt opp i sengen og åpnet luken med tre-tallet på. Han så et bitte lite bilde av en veteranbil. Det var en sånn gammel bil som han en gang hadde sett sammen med morfaren på Teknisk museum.

Joakim forstod ikke hva en veteranbil kunne ha med julen å gjøre, men så plukket han opp det tynne papiret som hadde falt ut av kalenderen og ned på puten i sengen. Han satte seg godt til rette under dynen og leste det som stod på arket.

*affiliate-lenke – ingen ekstra kostnad for deg!

18 kommentarer om “Kjære søndag

 1. Jeg fikk lyst til å lese Julemysteriet, det er en bok jeg ikke har fått med meg. Selv om jeg selvfølgelig kjenner til forfatteren. Det er fint og også kunne velge på hvilket sett man vil ha smakebiten 🙂
  Ha en riktig fin advent!

  Liker

  • Det er mange år siden forrige gang jeg leste Julemysteriet, men når jeg så den på biblioteket «måtte» jeg bare låne og lese den. Tydeligvis hadde den en innvirkning på meg siden jeg var så bestemt på at jeg ville lese den igjen 🙂
   Hyggelig at du liker valgmuligheten 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..