Coraline

Tittel: Coraline* (org. Coraline)

Forfatter: Neil Gaiman; oversatt av Elin Brodin og Henning Hagerup

ISBN: 82-525-3424-4

Jeg forventer å like boka når jeg vet den er skrevet av Neil Gaiman – heldigvis stemte det denne gangen også. Han har en fantasi som mange kan være sjalu på.

Coraline er navnet på hovedpersonen, hun og foreldrene har nettopp flyttet til et nytt sted. En dag når Coraline kjeder seg bestemmer hun seg for å utforske huset og hagen. Hun finner en lukket og låst dør og spør moren hva som er på andre siden. Moren låser opp døren og viser Coraline at det bare er en vegg fordi det er en leilighet på andre siden. Coraline gjør flere undersøkelser på egenhånd, og det viser seg at ikke alt er som en skulle tro ved første øyekast.

Når Coraline går gjennom den spesielle døren, møter hun på et sted som er det samme stedet, men menneskene er litt ulike. I den andre verden har for eksempel moren til Coraline øyne av sorte knapper.

Det er laget en film av boka, men den har jeg ikke sett. Jeg likte boka veldig godt, men må si jeg syns at knappeøyne ble litt creepy. Hjernen min har en tendens til å lage creepy bilder veldig livaktige, så jeg føler ikke at jeg trenger å se filmen, boka ble forstyrrende nok for meg. Tenke seg til at dette regnes som en barne/ungdomsbok.

Med andre ord var dette nok en bok av Gaiman som jeg likte, så jeg skal absolutt lese mer av det den mannen har skrevet!

(*Reklamelink)

4 kommentarer om “Coraline

  • Føler jeg har lest alt for lite av Gaiman, men det kommer seg… Med tanke på hvor creepy jeg syns boka var, er jeg litt småskeptisk til filmen, men jeg «må» vel se den etterhvert. Gaiman har skrevet mye, og jeg har et lite ønske om en dag å få lest alt han har skrevet #langtidsmål…
   Hvilken Gaiman-bok er din favoritt?

   Liker

   • Neverwhere 🙂
    Men jeg er også veldig glad i Kirkegårdsboken. Den bør du lese i tegneserieversjonen om du ikke allerede har gjort det. Jeg er ikke helt sikker på om jeg leste den på norsk, men jeg har lest den på engelsk (2 tegneserier). Jeg er også veldig glad i novellen Murder mysteries som er gitt ut illustrert i egen bok, og om du ikke har lest den så anbefaler jeg The sleeper and the spindle. Om eventyrprinsesser som redder seg selv og ikke trenger noen prins 🙂 Som du ser har du mye å glede deg til!

    Liker

    • Jeg har nettopp lest kirkegårdsboken; absolutt helt fantastisk! The sleeper and the spindle var en herlig perle av en illustrert bok 🙂
     Neverwhere skal også leses etterhvert. Hm, kanskje lage en utfordring til meg selv med å få lest alle bøkene til Gaiman?

     Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..