Kjære søndag

Dagens smakebit kommer fra en bok som kom ut for noen år siden. Stallo av Stefan Spjut var en bok jeg fikk lyst til å lese med en gang jeg hørte om den, men siden dette gjelder mange bøker får jeg ikke lest alle på en gang. Heldigvis må man ikke lese bøker med en gang, men kan vente til det er tid til å lese dem.

Rotvelta er så ulik alt annet i skogen. Bred og uformelig, urokkelig og mørk. Etter å ha ventet et stund våger han seg frem. Den oppbrutte baksiden er overstrødd av trådlignende røtter, og ved bakken åpner det seg et hull som er dekket av bregneblader. Det er så svart mellom flikene. Usikkert og veldig dypt. Der nede bor det noen, det er han sikker på. Kanskje en grevling har tunnelen sin der. Grevlinger bor under bakken. Småøyde og gretne. Er bare ute om natte og roter og graver. Som han står der og kikker ned i gryta under rotvelta, høres et knepp. Det hørtes ut som et lite, listende fottrinn like ved. Raskt retter han på hetta for å kunne se ordentlig. Blikket flakker mellom gransøylene som er skjellete og ru. Noe var det, det er han sikker på.

Hvilken bok har du hatt lyst til å lese lenge og endelig tatt deg tid til å lese nå?

(reklamelink)

19 kommentarer om “Kjære søndag

 1. Denne prøvde jeg meg på, men la vekk. Jeg kan ikke egentlig forklare hva det var som gjorde at jeg ikke likte den. Men jeg vet at jeg på en måte ventet på at historien skulle begynne og når en gjorde det så var det ikke en historie jeg hadde lyst til å lese 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 2. Kände mig väldigt nyfiken på denna när den kom, sedan läste jag en del negativt om den och då försvann lusten. Nu har jag hört en del gott om den också så… 😉

  Liker

 3. Känner till boken och författaren, men har inte läst. Det är lite samma för mig idag; lyssnar på en bok som jag hade tänkt läsa när den kom, men det är ju så mycket böcker en vill läsa och kort om tid – tur att böcker finns kvar, ibland kan det vara helt rätt tillfälle att läsa lite senare 😉 Tack för smakbiten!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..