Kjære søndag

Jeg elsker prosjekter, og det gjør meg ingenting om de er store og lange. Et av prosjektene som kommer til å være evigvarende er prosjektet 1001 bøker. Noe av grunnen til det er at mange av bøkene der er bøker jeg vanligvis ikke ville valgt å lese selv. Likevel har jeg det prosjektet fordi jeg syns det er en fin måte å utvide lesing min. Dagens smakebit kommer dermed fra en av de 1001 bøkene; Barn av England av Graham Greene.

De lot sjåføren bli igjen og Anthony kjørte. Det var hans idé. Han sa at sjåføren gjorde bilen så iøynefallende. Krogh tok ikke til motmæle, han hadde ikke mukket siden de kjørte av sted. Da Anthony stanset og bestilte noe å drikke, drakk Krogh også. Kate så bekymret på ham. Han satt helt stø over glasset, sa ingenting.

Boken er veldig annerledes enn det jeg er vant med å lese, så jeg bruker lang tid på å lese den. Det er en stille og rolig bok, selv om det er en del som skjer noen ganger. Jeg er langt over halvveis i boken, men er fremdeles ikke sikker på hva jeg mener om den.

22 kommentarer om “Kjære søndag

  • Det kan fort høres for styrt ut ja; men jeg har skrevet ned alle titlene på små lapper (anbefales ikke – tar fryktelig lang tid), og har de i en krukke som jeg trekker fra. Om jeg trekker en bok som ikke høres interessant nok ut, bare trekker jeg til jeg kommer til noe som frister…. 🙂

   Liker

 1. Kul projekt, hanterar man det på lång sikt kan man ju alltid sticka emellan med lite nytt mellan varven. 🙂
  Greene har jag faktiskt inte läst något av, kanske man borde ändra på… Tack för smakebiten!

  Liker

  • Det blir masse nytt, før det en gang iblant blir en fra prosjektet… Dette er min første Greene, og det er mulig det blir min siste – var ikke helt min stil, men nå har jeg prøvd det også 🙂

   Liker

  • Dette er min første Greene (tror jeg…). Prosjektet er ambisiøst ja; men det er viktig å ha noe å strekke seg etter (selv om jeg ikke egentlig planlegger å noen gang bli helt ferdig..).

   Liker

  • Rekker du å lese alle nye bøker du har lyst til da? Det gjør nemlig ikke jeg, så har tenkt som så at jeg kan like godt også lese noen bøker som ikke er nye for kommer aldri til å rekke å lese alt 🙂

   Liker

 2. Tack för smakbiten. Låter som ett spännande projekt. Jag har en klassikerläsning på gång, som det går lite trögt med, mest för att det är så mycket nytt som jag vill läsa…

  Liker

  • Jeg tenkte lenge det samme som deg, men har funnet ut at en miks av gammelt og (mest) nytt er det jeg ønsker. På den måten leser jeg masse jeg liker, i tillegg til at jeg får noen utfordringer.

   Liker

 3. Vilket spännande projekt! Det finns många, många böcker på den listan som jag skulle vilja läsa. Problemet är alla nya böcker som ges ut och lockar, och som jag oftast väljer före de gamla klassikerna. Men jag skall kika litet på den listan och se om jag skall sätta ihop en liten egen lista att beta av. Tack för tipset! Och tack för smakbiten!

  Liker

  • Bare hyggelig!
   Målet mitt med prosjektet er ikke å lese alle bøkene, men å utvide lesehorisonten min. I tillegg til å ikke bare lese de nyeste bøkene som kommer ut og er fristende. Så prøver å lese en bok fra listen et par ganger i året.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..