Kjære søndag

Jeg har startet dagen med en lang gåtur, og sola kom tittende frem mens jeg gikk. Resten av dagen skal brukes til de siste eksamensforberedelsene fordi eksamen er i morgen (og jeg er ikke godt nok forberedt). Dagens smakebit kommer fra Født til å løpe* av Christopher McDougall. Jeg er ikke særlig til å løpe selv, men har funnet ut at jeg liker å lese om det og menneskene bak all denne løpingen.

Så hvorfor var det slik at hvert eneste pattedyr på jorda bortsett fra oss kunne stole på beina sine? Og dessuten, hvordan kunne en fyr som Bannister fly ut av laboratoriet hver dag, trampe rundt på en hard betongbane i tynne lærtøfler, og ikke bare bli raskere, men også aldri bli skadet? Hvorfor kan noen av oss være ute og løpe som en løve eller en Bannister hver morgen når sola står opp, men s resten av oss trenger en håndfull ibuprofen for i det hele tatt å kunne sette beina på golvet?

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

19 kommentarer om “Kjære søndag

 1. Planen är att jag ska komma igång med löpning, eller snarare «gogging» (gå/jogga) nu när min förkylning äntligen verkar ge med sig. Jag började lite smått förra året men fick se mig besegrad av en muskelbristning. Men det hela började faktiskt med att jag läste mycket om löpning, dock inte den här boken.

  Liker

  • Så inspirerende! Det er noe med å lese om gleden folk får av å løpe som gjør at jeg også får lyst til å gå ut. Har du noen forslag til andre bøker om løping? Hvilke bøker har inspirert deg?

   Likt av 1 person

   • Martina Haags Heja! Heja!, Det är bara att springa av Petra Månström och Spring dig fri! av Kenneth Gysing var några böcker som gav mig spring i benen men jag vet inte om de finns översatta till norska.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..