Kjære søndag

Dagens smakebit kommer fra Skift*, andre boken i Silo-trilogien av Hugh Howey. Jeg leste første boken (Silo) for over halvannet år siden, så denne har jeg ventet en stund på å få suset meg til å lese.

I 2007 hadde Center for Automation in Nanobiotech utviklet harddisken og programvarefundamentet som en dag skulle gjøre roboter mindre enn menneskceller i stand til å stille medisinske diagnoser, behandle og endatil formere seg. Det samme året sendte CBS et program som handlet om effekten av propranol på sterkt traumatiserte ofre. Man hadde oppdaget at man med én liten pille kunne slette en hvilken som helst traumatisk opplevelse fra hukommelsen.

Nesten samtidig i menneskenes mangslugne historie hadde de funnet ut hvordan de skulle få jorden til å gå under, og hvordan de skulle glemme at det hadde skjedd.

Dette er introduksjonen til boken, og jeg syns den er skremmende – mest fordi sannsynlig fordi det virker så virkelighetsnært. Ja, boken er skrevet som dystopisk science fiction, men er det egentlig så langt unna?

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

18 kommentarer om “Kjære søndag

    • Like irriterende hver gang forlagene ikke oversetter serier de har begynt på. Med tanke på at denne kom på norsk i fjor, lever jeg i håpet at de også kommer til å oversette den siste boken 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..