Kjære søndag

Smakebit på søndag er et meme opprettet av Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten. Dagens smakebit kommer fra Om forlatelse * av Ian McEwan.

Seks tiår senere skulle hun komme til å berette hvordan hun i en alder av tretten hadde skrevet seg gjennom en hel litteraturhistorie, fra fortellinger avledet av den europeiske folkeeventyrtradisjonen, via skuespill med enkle moralske budskap, til en objektiv psykologisk realisme som hun hadde oppdaget på egen hånd en spesiell morgen under en hetebølge i 1935.

Dette er ikke en vanlig bok for meg å lese, men for en stund tilbake begynte jeg på et prosjekt. Prosjektet er et langtidsprosjekt – jeg vil lese flest mulig av bøkene som er ramset opp i boken 1001 bøker du må lese før du dør. Siden jeg hadde Om forlatelse i bokhyllen, var det et passende sted å forsette prosjektet.

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

26 kommentarer om “Kjære søndag

 1. Spännande projekt. Jag har läst flera böcker av McEwan, senast Nötskal som var väldigt speciell och annorlunda, men denna har jag inte läst. Men filmen har jag sett 😉 Tack för smakbiten!

  Liker

 2. Det låter som ett intressant projekt. Jag blir nyfiken men det är nog inte för mig. Men jag kikar nog gärna och ser hur många av böckerna på listan jag läst. Den här boken har jag inte läst men jag har tänkt läsa den.

  Liker

  • Hm, kanskje jeg må se filmen også?
   Skal ikke nekte for at det kunne vært gøy å faktisk få lest alle 1001-bøkene, men sannsynligheten er så liten at det ikke er mulig for meg å bli stresset for det (heldigvis) 🙂

   Liker

 3. Jeg prøver også å lese 1001 bøker, men innimellom alt det andre jeg leser 🙂 Om forlatelse har jeg lest, og den siste 1001 boken min var Unge Werthers lidelse av Goethe.
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..