Den mekaniske engelen

34185035-_sy180_Tittel: Den mekaniske engelen * (Skyggejegerne – begynnelsen #1 *)

Forfatter: Cassandra Clare; oversatt av Eli-Ann Tandberg

ISBN: 978-82-516-8658-7

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Første bok i serien om Skyggejegerne, trilogien som kommer før Skyggejegerne (og serien Shadowhunters som går på Netflix). Tessa Gray er en uskyldig jente som kommer fra New York til London for å finne broren sin. Omtrent i det hun går i land i London, endres livet hennes på en måte hun aldri ville forestilt seg. Hun blir kjent med nye personer (det blir feil å kalle dem alle for mennesker, for det er ikke alle av dem som er det), og hun lærer nye ting om seg selv. Ting hun finner ut at hun ikke nødvendigvis egentlig ønsker å vite. Hun blir misbrukt av personer som ønsker å fremme egne interesser. Hun blir hjulpet av andre personer, hvor noen av dem også ønsker å fremme egne interesser.

Livet er ikke svart – hvitt, men har mange nyanser av grått. Tessa lærer stadig mer om livets ulike grå sider. Siden historien foregår på slutten av 1800-tallet, gjelder datidens etikette for oppførsel, eller, stort sett gjør den det. Også her er det gråsoner, spesielt blant skyggejegerne. Det er spennende å se hvordan Tessa forholder seg til alt det nye og all kunnskapen hun får og hvordan hun håndterer ting som kommer hennes vei.

Det foregikk alltid på samme måte: Først var det ingenting, så et slags glimt av noe i dypet av bevisstheten, som når noen tenner et stearinlys i et mørkt rom. Hun følte seg frem mot det, slik Mørkets søstre hadde lært henne.

Boka er tykk, over 450 sider, men jeg syns den var veldig lettlest. Den var også lettere avhengighetsskapende for meg. Jeg leser når jeg tar buss til og fra jobb, og jeg holdt på å glemme å gå av bussen flere ganger – det tar jeg som et tegn på at boka er en smule avhengighetsskapende. Veldig glad i bøker som gjør at jeg glemmer verden rundt meg, så gleder meg veldig til fortsettelsen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..