Bare la meg være i fred

Bare la meg være i fredTittel: Bare la meg være i fred *

Forfatter: Bergljot K. Nordal

ISBN: 978-82-03-25988-3

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Jeg var veldig usikker i starten av denne boka, om jeg kom til å syns noe om den. Jeg har lenge vært glad i action, spenning og fantasybøker. Dette her var det jeg er ganske sikker på at kalles samtidslitteratur; med andre ord: historier om dagligliv.

Bokas hovedperson, Max, er litt på utsiden. Han er ikke helt som de andre, han passer ikke helt inn. Ikke fordi det er noe galt eller annerledes med han, han bare følger ikke den samme strømmen som de fleste andre. Det har gjort at foreldrene hans har tatt ham med seg og flyttet til et nytt sted fordi noe skjedde på skolen han gikk på.

Boka traff meg veldig; den er sår og gjenkjennelig og vond, men det er også gode ting. Den viser på en smart måte at hakkekyllinger kan bli lei av å være hakkekyllinger og plutselig ta oppgjør med noen. En som er hakkekylling et sted, kan bli den som hakker et annet sted; mest fordi han vet hvor vondt det er å være hakkekylling og vil for enhver pris unngå det. Boka vitner om en forståelse for at barn og voksne ser ulikt på ting. Vi ser alle det vi ønsker, og er noe for ubehagelig, så «ser» vi det ikke. Vi vedfinner oss ikke hva som faktisk skjer.

Denne boka brakte fram følelser i meg. Jeg ble frustrert, jeg ble sint, jeg ble lei og jeg ble glad. Jeg har lyst til å gi denne boka til mange og si LES! Grunnen til det er fordi folk må lære seg å høre etter hva folk sier. En kan ikke bare dure fram som en selv ønsker for enhver pris. En må ta hensyn til at folk er forskjellige, og at de har ulike meninger. En må lære seg å stå opp for seg selv og andre. Verden er ikke et perfekt sted, og menneskene er heller ikke perfekte. Vi trenger ikke å være perfekte, men respekt og integritet kan være lurt å ha.

Jeg klarer ikke å slutte å tenke på Max, og på Trond, og kanskje det er poenget? At de skal være med meg videre?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..