Kjære søndag

En smakebit på søndagSmakebit på søndag er et meme opprettet av Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten. Dagens smakebit kommer fra en ungdomsbok som gjorde stort inntrykk på meg.

Bare la meg være i fredDe har flytta, de har fått hus og hage, og både moren og faren har fått bedre jobber. De har flytta fra pisserenner og knuste flasker, og det skal ikke skje igjen. Det gjelder å ikke stikke seg fram, men heller ikke være for slapp. Falle midt imellom, bare. De fleste greier jo å holde seg der. Han vil være som de fleste.

Dassen. Alltid er det på dassen det skjer. Max er kvalm. Han lener seg mot veggen og ser i taket. Malinga flasser av i murtaket, det henger tynne malingsflak som en trussel over huene deres mens de går på dass. Trond står bak døra og puster, men beveger seg ikke.

Dette er en tynn bok på rett over hundre sider, men den sier utrolig mye. Max (hovedpersonen) tenker ting jeg kan kjenne meg igjen i; på godt og vondt. Tittelen Bare la meg være i fred * er dekkende for boka, og jeg syns Nordal har gjort en god jobb med å få frem tankene til Max. Anbefales!

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

22 kommentarer om “Kjære søndag

  1. Jag gillar både smakebiten och titeln. Jag har inte läst någon bok på norska sedan jag läste Et dukkehjem i gymnasiet men sidantalet var ju förmånligt så kanske det här blir en bok att kolla upp lite extra.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..