Når historien slutter

nar-historien-slutterTittel: Når historien slutter * (I morgen er alt mørkt #3) *

Forfatter: Sigbjørn Mostue

ISBN: 978-82-02-52449-4

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Herlighet for en tur, for en spenning, for en intensitet. Klarte ikke å legge den fra meg, bare måtte lese den ferdig!

Det er over to år siden jeg leste første boka i serien (Brages historie), og andre boka i serien (Marlens historie) leste jeg like etter at den kom ut om jeg ikke husker feil. Jeg syns begge bøkene var veldig gode, så jeg har ventet veldig spent på denne boka for å si det sånn. Den innfridde forventningene og litt til.

Vi møter igjen noen av personene fra de to første bøkene. De har alle sitt og stri med. Det er etiske og moralske dilemmaer; det er overlevelse, det er vennskap, familie, kjærlighet, råskap, fiendtlighet, varme, ondskap og kyniskhet. Det er rett og slett folk i en liten boble med alle følelsene og ulikhetene og væremåtene samlet på små plasser. Det er forrykte og streifere, det er frykt og godhet. Alt dette er side om side i denne boka. Jeg leste så fort jeg kunne, litt heseblesende til tider, fordi jeg ikke klarte å vente. Jeg ville gjerne lest enda fortere fordi det var så bra, og derfor ville jeg også lese så mye saktere for å få med meg alle detaljer. Jeg følte meg litt revet i fillebiter av alt som skjedde, på en god måte altså. Nesten i alle fall, det var nemlig noen ganger jeg satt med hjertet i halsen og ikke helt var sikker på om jeg orket å lese videre, men jeg kunne jo ikke la være.

Det er nok en fordel å ha lest de to første bøkene i trilogien først, siden noen av de samme karakterene er med. Eller rett og slett fordi de også er fantastiske bøker. Dette er bøker som jeg anbefaler veldig sterkt! (men ikke til de som er for sarte, det er en viss mengde med vold – noe som ville vært naturlig og forventet når samfunnet i bøkene utviklet seg som det gjorde). Jeg har kost meg masse med disse bøkene, selv om de noen ganger føltes litt nære – mye foregikk tross alt i Oslo-området…

To mennesker hadde søkt døden sammen, i stedet for å risikere enten å bli drept av fremmede eller å bli smitta selv. Det var noe vakkert ved det heslige bildet, noe rørende som fikk en dyp streng til å vibrere i meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..