Kjære søndag

En smakebit på søndagSmakebit på søndag er et meme opprettet av Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten. Dagens smakebit kommer fra en bok jeg har ventet lenge på. Nemlig siste boka i trilogien I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue. Tittelen på boka er Når historien slutter *.

nar-historien-slutter Det var ikke pappa. Selvsagt var det ikke det. Han var død for lenge siden. I det forrige livet mitt.

Noe brast i meg. Noe vondt og uendelig sårt, som om alt det svarte og skarpe ville ut på én gang. Kuppelen over meg ble enda mørkere. Jeg snudde meg med hendene for ansiktet og løp – bort fra alt og alle.

Det er så intenst, så menneskelig og både så mye og lite følelser på en gang at jeg har følt meg til tider litt vrengt (på best mulig måte) når jeg leser denne boka.

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

24 kommentarer om “Kjære søndag

  • Etter min mening er går Battle Royale lenger når det gjelder mange ting; samfunnet og spesielt volden i «konkurransen». Den er veldig rett frem og brutal, mens jeg syns det pakkes noe mer inn i HG.
   Vel, jeg har løftet flere folk sin forventning til BR, men den passer ikke for alle 😮

   Liker

 1. Jeg tenker at det er nesten mer en fordel med bøkene, det er lettere for oss å snakke sammen. Hvordan er de i forhold til Hunger Games for eksempel (hvis du har lest trilogien)? Det er bøker jeg tenker han kan få lese hvis han plukker dem ut selv, men som jeg nok ikke føler det er riktig om jeg skal bokpushe på ham enda.

  Liker

  • Har lest Hunger Games og likte dem godt (selv om jeg foretrekker Battle royale). Jeg føler at serien I morgen er alt mørkt føles mer virkelig og mye nærere (den foregår tross alt i Norge), noe som på en måte gjør den eklere, men også enklere å diskutere. I Hunger games er det jo mer samfunnet og overmakten, mens i denne serien går det mer på familie og individene.
   Jeg anbefaler heller denne serien enn Hunger games 🙂

   Liker

  • Det er til tider litt voldsomt i boka, men kanskje derfor kan det være greit med høytlesning så dere kan snakke om en del av tingene etterpå? Enkelte ting som skjer, valg som taes, venner og familie og hvordan en forholder seg til de rundt seg i en sånn ekstrem situasjon.
   Anbefaler hele serien på det sterkeste 🙂

   Liker

 2. Kände inte till den här trilogin, men när jag kollade upp så låter det ju som något jag skulle kunna tänka mig att läsa. Tyvärr verkar de bara finnas på norska och danska. Känner mig inte direkt trygg i något av de språken 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..