And I darken

25324111Tittel: And I darken *

Forfatter: Kiersten White

ISBN: 978-0-552-57374-0 (Corgi Books)

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Dette er en bok jeg først hørte om på flere ulike BookTubekanaler. Grunnen til at jeg ble nysgjerrig var fordi det var snakk om Vlad the impaler – en historisk person jeg vet omtrent ingenting om. I denne boka er det riktignok ikke Vlad som er hovedpersonen; det er Lada. Forfatteren har spunnet et interessant nett rundt Lada, hennes bror Radu og Mehmed, den kommende sultanen. Det var gøy å lese om hvordan disse tre vokste opp og hvordan de endret livene sine flere ganger for å overleve, men også komme ut på topp så langt det var mulig. Det var kjærlighet og vennskap, det var krig og politiske intriger, det var tillit og svik, det var bittelitt religion, og det var familie på alle mulige måter.

Boka er ikke akkurat tynn, den er på nesten 500 sider, men den er godt skrevet etter min mening. Undertittelen på boka er: «Heads will roll. Hearts will be broken.» Begge setningene er utrolige tro mot boken og alt som skjer. Boka utspiller seg på midten av 1400-tallet, og det er flere ting som kanskje ikke var like vanlig å snakke om på den tiden. Likevel er det en del ting som passer så utrolig godt inn, Radu er et godt eksempel syns jeg. Han er en som klarer å tilpasse seg det meste, men hjertet sitt klarer han ikke helt å være herre over. Lada er en utrolig sterk hovedperson som vil klare seg selv og kan ta vare på seg selv, men hun er ikke alltid best på det politiske spillet. Mehmed har sine ting han strir med på de fleste kanter. Han klarer å se for seg mange ting, mens andre ting som er rett foran nesen hans får han ikke med seg.

Jeg likte denne boka veldig godt og syns den slutter på en god måte. På den annen side; bak på boka står det «The first episode in an epic new trilogy» – så da blir jo selvfølgelig spørsmålet: når kommer neste bok? (ifølge Goodreads.com: slutten av juni 2017…)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..