Soulless

Soulless Tittel: Soulless * (The parasol protectorate #1)

Forfatter: Gail Carriger

ISBN: 978-1-84149-972-7

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Denne boka tok meg over to måneder å lese, ikke fordi jeg ikke likte den (jeg gjorde det), men fordi jeg begynte å studere og dermed ble det ikke noe lesetid. Så begynte jeg å ta buss til og fra jobben, og fikk dermed tilbake litt lesetid 🙂 Det gjorde lesing oppstykket, men det gikk greit fordi jeg leste hver dag.

Alexia Tarabotti er preternatural, hun er «soulless», hun er en ugift dame som burde vært en gift dame allerede om hun fulgte samfunnets uskrevne regler i det viktorianske england. Hun er vant til både vampyrer, varulver og spøkelser. Hun er en sterk, nysgjerrig og smart dame som ofte gjør som hun selv ønsker. Hun har en italiensk far som gir henne et eksotisk utseende som ikke blir godt omtalt i den tidens england.

Alexia Tarabotti utgjør sammen med flere av de andre karakterene i denne boka (Lord Maccon, Professor Lyall, Ivy Hisselpenny, Lord Akeldama) en interessant sammensatt gruppe med personer. Jeg har ikke lest noe særlig steampunk før, men jeg skal definitivt fortsette med dette. Parasollen til Ms. Tarabotti har også en egen rolle, den er med på det meste.

Jeg leste mye av boka på bussen og måtte ofte ta meg sammen for å ikke le høyt. Dette er definitivt min type humor! Dette er første boka i serien, og jeg gleder meg til å lese de fire andre. Jeg trenger heldigvis ikke lete lenge etter dem, de står nemlig i bokhylla mi og får meg til å ønske at jeg kan sitte et par dager bare å lese så jeg kan kose meg med dem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..