I skyggen av sola

9788202509828 Tittel: I skyggen av sola *

Forfatter: Kristín A. Sandberg

ISBN: 978-82-02-50982-8

Kilde: leseeksemplar tilsendt fra forlaget

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Denne boka er i en serie som heter Slash. Serien er romaner som er «basert på de virkelige historiene til ekstraordinære unge mennesker».

Denne boka handler om Ella, Anna og mammaen deres. Det er Ella som er fortelleren i boka. De har flyttet (en smule hals over hode) fra Norge, Tønsberg til Gran Canaria på grunn av ting som har skjedd med moren til Ella og Anna. Hun hadde et sammenbrudd på Rema1000.

Jeg forstod baksideteksten på den måten at det skulle handle om mental sykdom og at fortiden innhenter deg om du prøver å flykte. Det er en viss grad av mental sykdom her, men jeg følte at jeg så for lite til den. Siden Ella er fortelleren gies det hele tiden et bilde av angsten hun har for at andre skal oppdage at moren er «gal», men jeg savner at det blir sagt noe som helst om den mentale lidelsen til moren. Hva slags mental lidelse har hun? Hvorfor virker det som om det bare er Ella som bekymrer seg? Hva er forresten greia med Nuria og foreldrene der? Og hva er det med Rafe?

Boka er veldig kort, ikke engang 150 sider, og jeg føler at den prøver å gape over litt for mye på en gang. Jeg føler at jeg sitter igjen med flere spørsmål enn svar. Til en viss grad virker det som om moren til Ella og Anna ble magisk bedre av å flytte til Gran Canaria, langt vekk fra folk som betraktet henne som gal. Er det virkelig så «enkelt»? Jeg følte at det ble noen litt for enkle løsninger og litt for få svar på spørsmålene jeg begynte å stille meg underveis i boka.

Jeg skulle ønske at boka hadde vært litt lengre så den kunne gitt noen flere svar. Eller kanskje begrenset seg litt i forhold til andre ekstra plot… (Nuria og Rafe) forresten, jeg forstod heller ikke helt greia med Celine – hva gjorde hun for plottet i boka?

Nå høres jeg ganske negativ ut, men det er absolutt ikke meningen. Jeg syns søskenforholdet mellom Ella og Anna, og vennskapet mellom Ella og Nuria var godt beskrevet og troverdig. Kattemannen var en fin detalj som gav enkelte nødvendige detaljer til historien. Jeg kan også si så mye som at jeg likte slutten på boka 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..