Merket for livet

Merket for livet Tittel: Merket for livet * (Jana Berzelius #1) (org. Märkta for livet)

Forfatter: Emelie Schepp; oversatt av: Gøril Eldøen

ISBN: 978-82-05-49124-3

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Voksenbok og krim; det er det lenge siden jeg har lest. Første bok i serie også, noe som betyr at nok en gang har jeg startet på en ny serie… Det er allerede kommet to bøker til i serien på svensk; men siden jeg foretrekker å lese enten norsk eller engelsk, så blir det nok litt venting på meg om jeg skal fortsette serien.

Det er vanskelig å bli kjent med hovedpersonen Jana Berzelius – og jeg tror nok det er meningen. Jeg likte småsnuttene med historien til den lille jenta – jeg var spent på hvordan hun taklet ulike ting. En karakter som derimot irriterte meg veldig var Mia Bolander – en av de fra politiet som deltok i etterforskningen. Det var et sørgelig og klisjefullt kvinnemenneske som hatet Jana fordi hun var alt som Mia ikke var. Hun var etter min mening den flateste karakteren i boka, og jeg er fremdeles litt usikker på hvorfor hun i det hele tatt var der.

Selv om jeg ikke ble kjent med Jana, likte jeg henne som karakter. Hun var sterk, men hadde likevel menneskelige sider – selv om det ikke kom fram på samme måte som hos flere av de andre karakterene.

Plottet i boka var greit og underholdende (om en kan kalle drap for det…), men lett gjennomskuelig syns jeg. I løpet av de første 50 sidene hadde jeg gjettet mye av resten av boka. Misforstå meg rett, jeg likte boka uansett – men jeg har lest mye krim, og dette var verken revolusjonerende eller overraskende. Fordelen som jeg ser det var at selv om jeg gjettet historien, likte skrivestilen – den klarte å holde på konsentrasjonen min – for meg er det absolutt et must når det gjelder historier. Om en bok ikke klarer å holde på interessen min, så leser jeg den heller ikke.

Totalt sett likte jeg boka godt, og jeg er spent på neste bok i serien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..