Shut out

Shut out Tittel: Shut out *

Forfatter: Kody Keplinger

ISBN: 978-1-444-90993-7

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Dette er den andre boka jeg leser av Keplinger (den første jeg leste var The duff). Jeg har to andre av forfatteren stående i bokhylla, klare til å bli lest 🙂

Dette var en underholdende bok, den var ikke moraliserende, men den tok opp et tema som jeg syns var helt supert! Den tok opp synet på hvordan jenter og gutter blir dømt på ulike måter når det gjelder sex. Det være seg nytelse, rykter, samfunnets og egne forventninger til temaet. Boka er sett gjennom Lissa’s øyne, men det var likevel lett å bli kjent med de andre (så langt som Lissa lot oss i alle fall). Hun møtte både sine egne og andres fordommer i døra noen ganger, og det ble det underholdning ut av i denne boka.

Plottet i boka er at Hamilton High – skolen som Lissa går på, har både et lag for vanlig fotball og et for amerikansk fotball. Disse to lagene har en merklig rivalisering gående hvor spøkene er gått litt langt og folk har begynt å få reelle skader. Lissa er lei av det, spesielt fordi kjæresten hennes noen ganger virker til å bry seg mer om rivaliseringen enn om henne. Hun får med seg alle jentene som har en kjæreste på et av lagene til å inngå en pakt; ingen sex, seksuelle tjenester eller lignende inntil guttene slutter med rivaliseringen. Det blir guttene mot jentene; hvem kommer til å holde ut lengst?

For å holde motet oppe hos jentene blir det til at de har «sleepovers» en gang i blant. Det er disse gangene vi kan se en bra utvikling hos både Lissa og de andre jentene. De snakker etterhvert om sex og alt det innebærer. Noen kommer med noen innrømmelser som gjør at de har mange gode samtaler og utvikler seg. De blir tryggere på seg selv; hvem de er og hva de står for. Dette var det som gjorde at jeg likte boken utrolig godt. Innsikten jentene får via disse samtalene er den spesifikke tingen i boken jeg applauderer!!

Boken har et poeng mange burde ta til seg; vær deg selv og ikke døm andre fordi de har andre meninger enn deg om sex. Husk at folk er forskjellige og aksepter dem sånn de er 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..