Jernprøven

Magisterium_1_JERNPROEVEN_154,5x238.indd Tittel: Jernprøven * (org. The iron trial) (Magisteriet #1)

Forfatter: Holly Black og Cassandra Clare; oversetter: John Grande

ISBN: 978-82-02-39553-7

Forlag: Cappelen Damm

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Noe av grunnen til at jeg ble nysgjerrig var at mange sammenlignet den med Harry Potter. Det er mange år siden jeg leste Harry Potter og for å være ærlig husker jeg ikke mest av bøkene (jeg leste de fire første rundt 2000; og de tre siste etterhvert som de kom ut; med andre ord omtrent 16 år siden jeg leste de første….!). Jeg ser jo noen likheter; tre hovedpersoner – to gutter og en jente, og en magiskole, noen lærere de ikke liker; en stor fiende som skremmer mange… På den annen side har jeg lest mange andre lignende ting også; med magi, lærere elevene ikke liker og en stor fiende de må stå sammen for å slå – akkurat dette minner meg om mange andre bøker også…

Jeg likte denne boken; spesielt Call og Tamara – de har sine egne meninger og følger ikke alltid alle reglene. Dette er jo en serie, og på Goodreads ser det ut til at det skal bli fem bøker. Bok to er også oversatt til norsk (og jeg vet vi har den på biblioteket, så den skal bli lest etterhvert den også).

Jeg er spent på den videre utviklingen av både hovedpersonene, verden, magien, lærerne, Warren og Valdsverk. Mesteparten av boken foregikk jo inne under jorden, på skolen, så jeg er spent på om de i neste bok kommer litt mer på utsiden og får sett den blå himmelen igjen :p Jeg klarer heller ikke å la være å lure på om det er noe mer med Semiramis enn det virker som ved første øyekast.

Totalt sett var det en underholdene bok som jeg leste forholdsvis raskt gjennom 🙂 (kan anbefales både til de som liker Harry Potter, bøkene om Den siste lærling – Delaney og Vokterens lærling – Flanagan)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..