Spleiset

9788202445843 Tittel: Spleiset * (org. Unwholly) – Livsloven bok 2 (Unwind dystology #2)

Forfatter: Neal Shusterman; oversetter: Morten Hansen

ISBN: 978-82-02-44584-3 Cappelen Damm

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

tl;dr: spennende og intens bok; jeg gleder meg til fortsettelsen!

Andre boka i serien, og det er bare omtrent en måned siden jeg leste første boka! (Utrolig, men sant) Jeg kommer riktignok til å måtte vente lenger på tredje og fjerde bok i serien – ifølge nettsiden til Cappelen Damm kommer ikke de to bøkene før i 2017.

Spleiset følger fremdeles Connor, Risa og Lev, men det er også kommet til mange andre karakterer. I denne boka hører vi mer fra andre og nyere karakterer, men de tre hovedpersonene fra første bok går som en råd tråd gjennom denne boka også. Det er nye forbindelser, mange som ikke er det de gir seg ut for å være i første øyekast, noen blir forrådt, noen rømmer og andre blir holder stand. Omtrent alle har en agenda. For noen utvikler verden seg fra å være svart-hvitt til å få noen gråtoner.

På en måte er det utrolig mange følelser i sving i denne boka, men jeg følte aldri at de gikk inn på meg; mest sannsynlig fordi det meste foregår i et forrykende tempo. De færreste karakterene er så veldig opptatt av følelser, de er mer opptatt av å overleve. Likevel ligger det så utrolig mye følelser like under overflaten og ulmer hele tiden og venter på å bli sluppet løs. Jeg syns det er fascinerende at så mye følelser kan føles så klinisk.

Hva som skjer med ungdommene i samfunnet i boka er helt forkastelig; men folk er flokkdyr på godt og vondt. Det blir bevist…

Jeg syns dette var en veldig god bok, den hadde spenningen, intensiteten og følelsene – men jeg skulle likevel ønske at det hadde vært mulig å føle mer av følelsene som ulmer i mange av ungdommene. Jeg får smøre meg med tålmodighet, og vente på de neste bøkene, for dette er noe jeg ikke har tenkt å gå glipp av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..