Løgnen

Løgnen Tittel: Løgnen * (org. The lie)

Forfatter: C. L.  Taylor; oversetter: Lene Stokseth

ISBN: 978-82-7900-782-1 (Pantagruel)

(*Affiliate link – om du kjøper noe etter å ha klikket på denne kan jeg motta provisjon – uten kostnad for deg.)

Krim – spenning – thriller – noen ganger blir jeg litt usikker på hva jeg har lest – rett og slett fordi folk kategoriserer bøkene ulikt. Av blurbene på boken sier en krim, to sier thriller og den siste gir ingen sjangerbetegnelse, biblioteket jeg har lånt boken fra har derimot kategorisert den som spenning – er det rart jeg blir forvirra?

Uansett, boka handler om Jane. Vi får høre historien til Jane i nåtiden; men også historien hennes den gang hun het Emma for fem år siden. Den gangen hun og tre venninner dro på ferie til Nepal – en ferie som ikke ble helt som noen av dem forventet og som ikke fikk den heldigste utganger for å si det sånn. Nåtidens Jane prøver å unngå å tenke på det som skjedde den gangen, men hun blir (selvfølgelig) innhentet av fortiden.

Denne boka viser hvor galt ting noen ganger kan gå; og at mennesker noen ganger ikke burde gjøre det som faller dem inn. Noen mennesker burde ikke være i en posisjon hvor de har mulighet til å styre andre – det kan få uheldige følger…

Boka er definitivt intens og spennende og selv om jeg hadde mine mistanker til en del ting, var det likevel et par steder hvor jeg satt igjen med en følelse av at dette hadde jeg ikke kunnet forutse. Vi hører ikke så mye om London, eller stedet nåtidens Jane bor; vi hører desverre heller ikke så mye om Nepal. Jane for fem år siden – Emma – er nemlig på ferie i Nepal – men det eneste vi hører om fra Nepal er Ekanta Yatra – stedet hvor jentene ferierer (jeg skjønner hvorfor, men likevel skulle jeg ønske at vi kunne få sett noe mer av Nepal…).

Alt i alt en spennende bok, og etter min mening forholdsvis lettlest (i følge enkelte er ikke min definisjon av lettlest nødvendigvis såkalte andre «vanlige mennesker’s» definisjon av lettlest – jeg skylder på mengden bøker jeg har lest i løpet av livet – det begynner å bli en del – faktisk var dette bok nummer 75! i år). Så vidt jeg kan finne ut av har forfatteren skrevet to andre bøker: The missing og The accident – og jeg vil gjerne lese dem også fordi jeg likte måten historien ble fortalt på i denne boka 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..