Smakebit: De dødes tjern

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et meme som er opprettet av Flukten fra virkeligheten.

Jeg var på kino i går med en venninne; vi så Deadpool. Den passer ikke for alle, og er heller ikke passende for barn… (Deadpool advarer selv om dette i en trailer; hør på ham.) Jeg likte filmen veldig godt, masse action og humor.

Boken jeg leser på om dagen er De dødes tjern av André Bjerke. Denne boken er i den norske utgaven av 1001 bøker du må lese før du dør. Siden jeg har planer om å lese fire av forslagene fra den boken i år, har jeg startet med De dødes tjern.

De dødes tjern

En ung Oslo-mann ved navn Bjørn Werner som i den siste tid har oppholdt seg på en hytte i Svartskogen, et av skogdistriktene i Østerdalen, er meldt forsvunnet. Werner har i tre uker bodd alene på hytta og har så vidt vites ikke vært i kontakt med andre mennesker i dette tidsrommet. Distriktets lensmann hevder i sin innberetning til Oslo politi å ha sikre beviser for at det foreligger et selvmord; bestemte spor tyder på at Werner må ha druknet seg i Blåtjern, et lite vann som ligger like i nærheten av hytta. All sokning efter liket er imidlertid nytteløs på grunn av hengebunnen i tjernet.

Dette sitatet er hentet fra begynnelsen av boken selv om jeg er omtrent halvveis i boken. Boken er ikke en pageturner, men den fascinerer meg uansett. Boken ble først utgitt i 1942 under pseudonymet Bernhard Borge, som også er hovedpersonen i denne boken. Boken er tydeligvis også filmatisert i 1958, men jeg har aldri sett den filmen (lurer på om den er bra?).

Håper alle har en fin søndag!

26 kommentarer om “Smakebit: De dødes tjern

  1. De dødes tjern er en fin bok, men om du kan så må du prøve å få sett filmen. Selvfølgelig etter at du har lest boken 🙂 Det er en nydelig film. Veldig gammeldags selvfølgelig, men nydelig 🙂 Ha en fin uke!

    Liker

  2. Denne er ganske skummel synes jeg, den kryper liksom innunder huden på deg. Nå skal det sies at jeg er ganske lettskremt, men da jeg leste den turte jeg ikke å legge meg alene …

    Liker

  3. De dødes tjern var en spennende film. Husker at jeg skulle se den en uke før jeg fylte 16 år, og fikk ikke komme inn på Bygdekinoen! Måtte vente til neste gang det ble en anledning. Strenge regler den gang!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..