Smakebit: Du er her

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et meme som er opprettet av Flukten fra virkeligheten.

Happy Valentinsday! Ha en fin morsdag!

Det ligger et tynt lag med snø på bakken som gjør alt lyst og pent (og siden det bare er et tynt lag slipper jeg å måke 🙂 ). Jeg hadde min første litteraturhalvtime på jobb på fredag (litt skummelt og litt mer gøy). Jeg snakket litt om, og leste masse fra Havet i enden av veien av Neil Gaiman. Damene (ja, det er stort sett damer som kommer kl 12 på fredagene) virket fornøyd 🙂

Dagens smakebit er hentet fra en ungdomsbok som kan passe like godt for mange voksne. Jeg har bare noen sider igjen av boken, men smakebitene kommer som vanlig fra starten for å unngå spoilers. Boken er Du er her av Anne Ch. Østby.

Hun sier ikke mer. Ingenting om det hun innerst inne håper på: at prosjektoppgaven er starten på noe mye større. At hun kan utvide den og bruke den når hun søker på designskoler etter videregående. Første skritt på vei mot selve drømmen: Josefine Amundsen, designer. Men hun orker ikke å snakke med mamma om det. Ikke ennå.

Boken handler om dagligdagse ting, ting mange kan kjenne seg igjen i. Om familie, vennskap, forelskelse, kjærlighet og drømmer.

Du er her

Svimmel ser hun seg rundt, på Ingvild som står og klapper, Mikke med fliret sitt, Kaia ved siden av ham. Og Tinos. Han står med armene i kors og klapper ikke, men når han fanger blikket hennes, nikker han langsomt på hodet og sender henne et lite smil.

Josefine i boken vet at hun vil bli designer når hun er ferdig på skolen. Jeg tenker at hun er heldig som vet så tidlig, jeg visste ikke hva jeg ville før flere år etter at jeg var ferdig på videregående. Visste du hva du ville bli når du gikk på videregående?

27 kommentarer om “Smakebit: Du er her

  • Usikker; vi går på videregående i alderen 16-19 (omtrentlig). Kan lite om det svenske skolesystemet, men godt mulig det stemmer… Ironiskt, men morsomt at du ble lærer. Jeg ble bibliotekar, så er innimellom på besøk i skoleklasser… 🙂

   Liker

 1. Har ikke lest Havet i enden av veien enda, men blir nok lest til slutt. Høres ut som høytlesing ble en hit, så flott!

  Takk for smakebiten. Ikke en bok jeg har hørt om før, men kanskje noe å se etter på biblioteket. 🙂

  Liker

  • Havet i enden av veien er en nydelig bok jeg varmt kan anbefale! Boken «Du er her» er egentlig en ungdomsbok, men jeg syns den kan passe like godt til mange voksne (nesten bedre til noen av dem) 🙂

   Liker

 2. Havet ved enden av veien er en nydelig bok 🙂 Jeg hadde noe lignende på min jobb (biblioteket) Da valgte jeg meg ut 6 bøker jeg snakket om og serverte kake og kaffi. Det kom en god del folk og det så ut som de likte det og 🙂 Ha en fin søndag!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..