Smakebit: Spiongutten

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag er et meme som er opprettet av Flukten fra virkeligheten. I dag er smakebitene flyttet til http://www.astridterese.no

Været i dag er grått og vått og nesten all snøen er borte, vi er i starten av februar og jeg trodde det var en vintermåned? Jeg var på formidlingskurs på jobb i uken som var, veldig interessant. Men siden jeg ikke kan snakke engasjert og bruke kroppsspråk på bloggen her, er det ikke helt enkelt å overføre til denne platformen.

Uansett, dagens smakebit kommer fra Spiongutten av Margi Preus. Boken leste jeg ut i går kveld, men den var så bra at flere burde vite om den (dessuten har jeg ikke rukket å starte på noen ny bok enda).

Spiongutten

Bilen kjørte opp på siden av Espen, og han kikket bort på den. Han kjente at svetten sildret nedover ryggen. Bilen var full av tyske soldater. Sjåføren ga tegn om at han måtte stoppe, og Espen gjorde det, og ble stående med den ene foten på bakken mens den andre hvilte på pedalen. Brillene hans begynte straks å dugge. Han tok dem av og pusset dem med skjorta. Så sendte han en siste tanke til familien og håpet at uansett hva som nå kom til å skje, ikke ville sette dem i fare.

Det er andre verdenskrig, motstand, venner og basert på virkelige hendelser. Boken er både interessant og spennende. Den anbefales kanskje spesielt til gutter og de som liker å lese om andre verdenskrig.

Hvilke gode romaner har du lest om andre verdenskrig som har håp i seg?

14 kommentarer om “Smakebit: Spiongutten

  1. All snøen er borte her også. Men det er ikke så lenge siden det snødde sist (sånn 3 cm eller noe sånn). Snøen blir bare ikke liggende. Jeg vil gjerne ha snø om vinteren, det er litt kjedelig med de grå vintergatene. Ha en fin uke!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..