Smakebit: 1Q84

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag som er et meme som er opprettet av Flukten fra virkeligheten.

Jeg har ikke lest så mye denne uken. Jeg ble ferdig med forrige ukes smakebit (Havet i enden av veien av Neil Gaiman – helt fantastisk bok, anbefales!), og har lest to kapitler i denne ukes smakebit.

Denne ukes smakebit er hentet fra 1Q84 bok 1 av Haruki Murakami. Denne boken leser jeg fordi vi skal diskutere den i en lesesirkel jeg er med i. Spørsmålet er om jeg blir ferdig i tide?

Aomame er hovedpersonen i første kapittel:

Dere klarer neppe å forestille dere hvem jeg er, hvor jeg er på vei og hva jeg skal gjøre der, sa Aomame uten å bevege munnen. Dere sitter fastklemt og kommer dere ikke av flekken. Dere kommer dere ikke framover og slett ikke bakover. Men slik er det ikke for meg. Jeg har en jobb å gjøre. En misjon å fullføre. Så jeg tillater meg å gå.

Tengo er hovedpersonen i andre kapittel:

Tengo lurte på hvordan Komatsu hadde fått tak i de to bildene. Folk legger jo ikke ved bilder av seg selv når de sender inn manuskriptet. Men han bestemte seg for å ikke spørre om det. Blant annet fordi han ikke hadde noe lyst til å høre svaret – hva det nå enn ville ha vært.

1q84

Det kan se ut som Aomame og Tengo forteller annethvert kapittel, så jeg er spent på hvordan de to personene henger sammen. På et eller annet vis må det være en forbindelse mellom dem. Jeg merker at dette ikke er en type bok jeg vanligvis leser; spennende 🙂

Har du lest boken; hva syns du om den? Hvordan har leseuken din vært; og hva leser du nå? (eller er du ute og går på ski?)

35 kommentarer om “Smakebit: 1Q84

  1. Dette er en av mine favorittbøker 🙂 Jeg leste dem på ferie i Spania og den tredje boken på vei heim. Jeg la hverken merke til at vi var på et fly eller at vi mellomlandet og byttet fly. Jeg var helt oppslukt 🙂 Jeg håper virkelig du også får en så god leseopplevelse! Etterpå har jeg lest nesten alle Murakamis bøker. Jeg skal lese alle 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    Liker

  2. Bra författare med en alldeles speciell stil i sitt skrivande 🙂 och det är ju alltid spännande att läsa sådant man kanske inte valt själv annars 🙂 Hoppas du gillar den och att bokcirkelns diskussioner bli bra!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..