Smakebit: Du, jente!

En smakebit på søndag

En smakebit på søndag som er et meme som er opprettet av Flukten fra virkeligheten.

Dagens smakebit kommer fra boken Du, jente! av Fatima Sharafeddine. Dette er en bok som er oversatt fra arabisk og hører til serien Nærvær på Mangschou forlag. Det skal være en serie med «oversatte romaner som bringer verden nærmere norsk ungdom». Du, jente! er første bok ut i serien, og ifølge en artikkel jeg fant vil neste bok være en russisk bok som vil omhandle homofili.

I to år har Faten nå jobbet i leiligheten til familien Zein: fru Sausan Zein, herr Asim Zein og de to døtrene deres, Dalia og Sahar. Hun har bare truffet moren sin tre ganger siden hun flyttet.

Året et 1987, Faten er 17 år og jobber i Beirut når vi møter henne.

Du, jente

Du, jente! Pass på maten som står i ovnen! Ikke glem å ta den ut om ti minutter. Kok ris og lag en stor salat!

Faten hadde ikke noe valg, men hun ønsker seg muligheter og utdanning. Jeg er derfor spent på hvordan det kommer til å gå.

Er det andre som har lest denne boken?

Har noen forslag på andre ungdomsbøker som er oversatt fra andre språk enn engelsk, tysk og fransk? (Spesielt arabisk, kinesisk, japansk, diverse språk i afrika og lignende) Det meste jeg leser er enten på norsk eller engelsk, men jeg liker Du, jente! så tenkte at jeg ville lese mer variert 🙂

12 kommentarer om “Smakebit: Du, jente!

  1. Denne serien ungdomsbøker hadde jeg ikke hørt om, så jeg må skrive den ned på leselisten. Det hørtes virkelig interessant ut å lese om hvordan ungdommer har det i andre land. Ha en fin andre adventssøndag!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..